Madridul, sub grija Armatei, în carantină. Ce au de gând să facă autoritățile. Măsuri ferme

Isabel Díaz Ayuso, președintele Comunității Madrid, și Pedro Sanchez, premierul Spaniei, ar fi ajuns la un acord. Ce urmează să se întâmple la Madrid.

Isabel Díaz Ayuso, președintele Comunității Madrid, ar fi cerut Guvernului ca Armata să asigure respectarea restricțiilor și ca personalul sanitar al Forțelor Armate să testeze populația. După cum au dezvăluit surse din Guvern, înainte de sfârșitul ședinței de ieri, premierul Spaniei și președintele Comunității Madrid ar fi ajuns la "un acord", potrivit elmundo.es.

Guvernul de la Madrid s-a confruntat cu două probleme majore, atunci când vine vorba de limitarea răspândirii virusului, în ultimele săptămâni: dificultatea ca cei depistați pozitiv și contactele acestora să respecte carantina - aproape 1.500 de persoane au ignorat măsurile - și imposibilitatea consolidării asistenței medicale primare din cauza lipsei de medici și asistenți medicali.

Prin solicitarea făcută de Díaz Ayuso s-ar încerca atenuarea aceste două deficiențe, așa cum au explicat surse din guvernul regional pentru El Mundo. Nu este prima dată, în această criză, în care se cere o implicare mai mare a Forțelor Armate.

În ultimele ore, se pare că guvernul regional preferă ca armata să-și limiteze acțiunea la dezinfectarea locurilor publice și să se implice în asistența medicală primară, în timp ce respectarea restricțiilor pe străzi cade în sarcina membrilor Protecției Civile, Gărzii Civile, Poliției Naționale și Poliției locale.

Díaz Ayuso, alte două solicitări către Sánchez

Surse de la Palatul Moncloa confirmă dorința ca Armata să dea o mână de ajutor în zonele cele mai afectate de coronavirus ale capitalei. În acest sens, ei asigură că Sánchez îi va oferi președintelui toate mijloacele de care are nevoie pentru a pune în aplicare măsurile restrictive și vor solicita, de exemplu, colaborarea poliției și, de asemenea, a Forțelor Armate.

De fapt, cererea Madridului este deja analizată de guvernul central, deoarece șefii de cabinet ai celor doi președinți, Iván Redondo și Miguel Ángel Rodríguez, au fost în contact permanent pe tot parcursul weekendului.

Díaz Ayuso ar urma să facă alte două solicitări către Sánchez, după cum a aflat El Mundo. Pe de o parte, să se căute "mecanisme juridice" care să permită comunităților autonome să adopte măsurile necesare cu deplină "securitate juridică" și, pe de altă parte, să se consolideze supravegherea călătorilor care ajung în Madrid prin aeroportul Barajas.

Peste 850.000 de persoane în carantină

Peste 850.000 de persoane sunt vizate de restricţiile impuse de autorități. Așadar, nu au dreptul să iasă din cartierul în care-şi au domiciliul decât pentru câteva motive bine precizate, respectiv pentru a merge la serviciu, la medic sau la studii, pentru îngrijirea persoanelor dependente sau pentru a răspunde unei convocări legale. De asemenea, numărul maxim de persoane care se pot aduna în public sau în privat a fost limitat la zece.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel