Madridul și Londra, lovite mai puternic decât Lombardia. Care vor fi următoarele focare mondiale de Covid-19

Capitalele Spaniei și Marii Britanii se confruntă cu răspândiri de coronavirus mai rele decât Lombardia.

Capitalele Spaniei și Marii Britanii se confruntă cu răspândiri de coronavirus mai rele decât Lombardia. Conform Daily Mail, decesele se dublează la fiecare două zile, însă situația din New York ar putea depăși gravitatea din Europa.

Noile analize ale numerelor morților dezvăluie cum fatalitățile din unele orașe depășesc cu mult media țărilor în care se află.

Situația Marii Britanii

În Londra, morțile se dublează la fiecare două zile, cu o zi mai rapid decât media din Regatul Unit, arată un studiu efectuat de Financial Times. Costul umanitar al pandemiei continuă să crească, având, în prezent, 415.000 de infectați la nivel global, dintre care 18.000 au fost uciși.

Lombardia a înlocuit Wuhan drept cea mai afectată regiune din lume, iar autoritățile italiene au raportat nu mai puțin de 743 de morți în ziua de marți, 24 martie.

Traiectoria răspândirii noului coronavirus arată că Madridul și Londra ar putea deveni următoarele „puncte fierbinți" ale bolii. Situația din Marea Britanie este puțin mai bună decât cea din Spania, chiar dacă numărul morților a crescut de șase ori într-o singură săptămână.

Spania și SUA, următoarele pe listă

În Spania, forțele armate au cerut ajutor umanitar de la NATO, pentru a lupta cu Covid-19. Numărul morților, la nivel național, a trecut de 2.700, iar infecțiile se îndreaptă spre 40.000.

Regiunea Madrid a suferit cel mai rău, cu 12.352 de infecții, o treime din totalul național. În plus, cele 1.535 de morți reprezintă 57% din situația din întreaga țară.

Oficialii sănătății au subliniat că SUA sunt și ele pe cale să întreacă infecțiile Chinei. Săptămâna trecută, Statele Unite au raportat deja mai multe cazuri zilnice de coronavirus decât țara din care acesta a pornit, în presupusul vârf al epidemiei de acolo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel