Macron ARATĂ cu degetul spre China! Marile PUTERI se reped asupra Beijingului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat joi că există zone de umbră în gestionarea pandemiei de coronavirus de către China, declarând publicaţiei Financial Times că, 'evident, s-au întâmplat lucruri pe care nu le ştim', notează AFP. 

'Să nu avem acea naivitate care constă în a spune că este mult mai puternic', a subliniat preşedintele francez în legătură cu modul în care China a gestionat situaţia.

'Nu ştim. Şi, evident, s-au întâmplat lucruri pe care nu le ştim', a adăugat el, în timp ce Marea Britanie a avertizat joi China că va trebui să răspundă unor 'întrebări dure' legate de gestionarea crizei coronavirusului. Rezervele exprimate de şeful statul francez s-au alături semnelor de întrebare ridicate de Londra şi Washington.

Marea Britanie a avertizat joi China că va trebui să răspundă unor 'întrebări dure cu privire la apariţia coronaviruslui şi de ce nu a fost oprit mai devreme'.

La rândul său, administraţia Trump a acuzat Beijingul că a 'ascuns' gravitatea pandemiei la declanşarea sa în China şi a suspendat marţi contribuţia americană la funcţionarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), reproşându-i că s-a aliniat poziţiilor chineze.

Rusia a intervenit şi ea joi seară pentru a lua apărarea Beijingului. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat joi, în cursul unei discuţii cu omologul său chinez, Xi Jinping, drept 'contraproductive' acuzaţiile vizând Beijingul, suspectat de dezinformare în privinţa noului coronavirus apărut în China, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel