EXCLUSIV  Măcelul brazilor după Crăciun în Cluj / foto

După ce timp de 2-3 săptămâni au împodobit casele oamenilor, acum, în Cluj, brazii de Crăciun zac în fața blocurilor, lângă sau chiar pe pubelele de gunoi.

 

Odată trecute sărbătorile Crăciunului, Anului Nou și Bobotezei, clujenii au început să scape de brazi. Dacă unii îi reciclează individual, alții sunt nevoiți să îi arunce chiar pe pubelele de gunoi care nu mai fac față la afluxul de pomi de Crăciun.

Deși pare un comportament inadecvat, acesta poate fi explicat prin faptul că oamenii sunt sfătuiți să nu ȋi arunce ȋn containerele de deşeuri, ci lângă acestea, tocmai pentru a putea fi ridicați la o dată ulterioară de către firmele de salubritate.

Prin urmare, Primăria Cluj, prin firmele de salubritate, este așteptată să intervină pentru a se 'curăța' peisajul dezolant, în care mii de brazi zac în cartierele pline de betoane ale Clujului.

Ce spune Primăria Cluj-Napoca

Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță că, până în data de 15 ianuarie 2022, clujenii se pot debarasa gratuit de brazii de Crăciun, la punctele gospodărești.

După această dată, brazii vor putea fi duși la Centrele de colectare selectivă a deșeurilor, situate în cartierul Mănăștur (str. Bucium f.n. – Colina) sau în cartierul Mărăști (str. Fabricii f.n. – cu acces din strada Septimius Severus).

O altă modalitate prin care clujenii se pot debarasa de brazii de Crăciun este prin solicitare adresată firmelor de salubritate, pentru preluarea brazilor de la domiciliu, contra cost, transmite municipalitatea clujeană.

Cum ar putea fi evitată situația tăierii unui număr mare de brazi, deși doriți neapărat să împodobiți un pom natural. O soluție

 

De exemplu, o firmă din Franța închiriază brazi în ghiveci pentru perioada Crăciunului. Obiceiul ecologic de a împodobi casa cu un brad viu plantat într-un ghiveci se răspândeşte tot mai mult în numeroase țări.

Bradul este comandat pe internet şi livrat acasă împreună cu un 'manual de îngrijire'. După sărbători, firma îl preia şi îl transportă la pepiniera de la care provine. Dacă bradul se usucă, ceea ce se întâmplă în 20-30 % din cazuri temperaturii ridicate din locurile în care a fost amplasat, materialul lemnos este folosit drept combustibil sau este dat la reciclat.

VEZI ȘI Ce se ascunde în Someș: resturi de anvelope, găleți, PET-uri, saltele, plastic. Imagini de la Cluj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel