M-am plictisit să stau acasă. Ce să fac totuși dacă ies afară? OMS răspunde

Organizația Mondială a Sănătății răspunde la o serie de întrebări pe care adolescenții le au în această perioadă în contextul pandemiei de Coronavirus. 

M-am plictisit să stau acasă. Deoarece e puțin probabil să mă îmbolnăvesc grav, chiar dacă ar fi să iau COVID-19, de ce este important să urmez regulile de prevenire a transmiterii, cum ar fi păstrarea distanței fizice față de alte persoane?

Iată răspunsul Organizației Mondiale a Sănătății: 

A sta acasă este dificil și poate deveni plictisitor, dar poate fi o perioadă bună să faci ceva ce-ți place: să citești ceva interesant, să joci jocuri nou sau să asculți muzică. Păstrează zilnic legătura cu prietenii și familia, fie prin telefon sau internet, dacă puteți, fie, dacă locuiești aproape de ei, iar regulile locale permit, vorbind față în față, păstrând distanța.

De asemenea, este în continuare foarte important să reduci la minimum posibilitatea de a te infecta sau de a răspândi COVID-19: spală-te des pe mâini cu săpun și apă sau cu dezinfectant pe bază de alcool, păstrează distanța de cel puțin 1 metru față de alți oameni și evită locurile aglomerate.

Există riscul să te îmbolnăvești

Există riscul ca tu să fii unui dintre adolescenții ghinioniști care se îmbolnăvește grav de COVID-19, sau să transmiți virusul mai departe, fiind astfel responsabil de îmbolnăvirea sau chiar decesul persoanei infectate. Stă în puterea ta să faci o alegere care poate salva vieți, ceea ce înseamnă că tu și alți tineri puteți juca un rol important în combaterea COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel