Lumea nu mai are unde să stocheze petrol. Prețul barilului ar putea ajunge sub ZERO

Preţ petrol
Preţ petrol

Prețul barilului de petrol ar putea ajunge la valori negative pentru că pe glob s-ar putea epuiza rapid spațiile de stocare. 

Setea mondială de petrol s-a evaporat. Autostrăzile sunt goale. Avioanele sunt reținute la sol. Fabricile sunt oprite. Prăbușirea fără precedent a cererii de petrol a dus la valori minime de acum 18 ani, scrie CNN. 

Mai mult, cererea de aprovizionare cu petrol este atât de scăzută încât în lume s-ar putea termina curând spațiile de stocare. 

Cu alte cuvinte, instalațiile de depozitare, rafinăriile, terminalele, navele și conductele ar putea ajunge în cele din urmă la capacitate maximă. Acest lucru nu s-a întâmplat din 1998, potrivit Goldman Sachs, un specialist în domeniu.  

Prețuri negative ale petrolului

Această situație la nivel mondial creează diferite scenarii încât prețul barilului de petrol ar putea ajunge la valori negative, adică sub zero, mai precizează sursa citată. De exemplu, la Wyoming a fost recent o licitație cotată la - 19 cenți pe baril, a raportat Bloomberg News.

Reducerea capacității de stocare înseamnă că, în unele cazuri, producătorii de petrol trebuie să plătească pe cineva doar pentru a scădea stocurile. 

Prețurile petrolului sub zero sunt cu siguranță bizare, dar există o oarecare prioritate pe piața energiei, susțin specialiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel