Lukașenko și-a dat masca jos într-un spital plin de bolnavi COVID-19: Sunt viu! Alții scriu că la evenimente vine sosia mea / VIDEO

Sursă foto: Captură Publika
Sursă foto: Captură Publika

Președintele Aleksandr Lukașenko a sfidat măsurile coronavirus și și-a dat masca jos într-un spital plin cu pacienți.

Imagini scandaloase cu preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, care şi-a scos masca în timp ce vorbea cu pacienţi bolnavi de COVID-19. Totul s-a întâmplat în cadrul unei vizite la un spital din ţară. După ce a vorbit cu o pacientă, liderul de la Minsk şi-a tras masca de pe faţă ca să-i demonstreze că este chiar el.

"Mă bucur că v-am văzut în realitate.

- Sunt viu. Alţii scriu că la evenimente vine sosia mea.

- Nu. Pe noi, pensionarii, nu ne poate minţi nimeni.

- Ştiu."

Lukaşenko s-a prezentat în cadrul acestei vizite doar în halat şi cu o mască pe care a purtat-o aproape tot timpul fără să-i fie acoperit nasul. Asta în timp ce medicii care îl însoţeau purtau măşti, costume de protecţie, mănuşi şi viziere. La începutul pandemiei, Lukaşenko a negat existenţa noului coronavirus şi a refuzat să introducă restricţii.

După ce însă tot mai multe persoane au început să se adreseze la spital cu pneumonie, a decis să impună anumite măsuri, scrie Publika.

Ultima organizație pentru drepturile omului din Belarus a fost scoasă în afara legii

Curtea Supremă de la Minsk a scos vineri în afara legii Comitetul Helsinki din Belarus, ultima organizaţie pentru drepturile omului care fusese înregistrată în această ţară, relatează EFE.

Sesizarea la Curtea Supremă a fost depusă de Ministerul belarus al Justiţiei, carel a cerut închiderea Comitetului Helsinki.

Harry Pogoniailo, vicepreşedintele Comitetului Helsinki din Belarus, şi-a exprimat în faţa instanţei dezacordul cu plângerea şi dovezile prezentate, denunţând probele utilizate împotriva organizaţiei sale ca provenind dintr-un dosar penal încă neterminat. El a cerut amânarea şedinţei, dar cererea a fost respinsă de instanţă. Aceasta a decis interzicerea activităţii Comitetului Helsinki în ţară.

Percheziţiile şi arestările în masă ale reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale, ale unor oameni politici şi jurnalişti au început în Belarus la 8 iulie. Potrivit serviciilor de securitate din Belarus, a fost o operaţiune de „curăţare” împotriva radicalilor. În cursul acestei operaţiuni, poliţia a efectuat percheziţii la sediile unor ONG precum Comitetul Helsinki din Belarus, centrul de informare juridică Lawtrend şi organizaţia „Teritoriul drepturilor”.

Guvernul belarus a interzis strict transmiterea în direct de la orice manifestaţie antiguvernamentală şi a criminalizat activitatea jurnaliştilor independenţi. Conform organizaţiei neguvernamentale Viasna, în ultimele trei luni, peste 130 de ONG-uri au fost lichidate în Belarus (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel