EXCLUSIV  Ludovic Orban, sondaj cu rezultat covârșitor. Vot decisiv cu aproape 80.000 de oameni

Scutaru Cristina / 04 aug 2018 / 08:27 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban
Descriere foto: Ludovic Orban

Consiliul Naţional al PNL se reuneşte, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, preşedintele Klaus Iohannis fiind invitat la această reuniune.

Înainte de acest eveniment, joi, DC News a lansat un sondaj cu întrebarea: ”Ar trebui ca Orban să rămână președinte PNL?”, iar românii au votat astfel:

DA 18,29% (14.021)

NU 81,71% (62.641).

(w670)


Așadar, au votat 76.662 de persoane. Doar 18,28% sunt de părere că Ludovic Orban ar trebui să rămână președinte PNL. În schimb, 81,71% consideră că actualul șef al partidului ar trebui să plece de la conducere.

Vot în BPN

Biroul Politic Naţional a votat, luni, criteriile pentru desemnarea candidaţilor, calendarul şi procedura de alcătuire a listei pentru alegerile europarlamentare şi modificarea statutului partidului, în sensul în care şefii filialelor judeţene pot fi demişi cu majoritatea voturilor membrilor BPN. Decizia finală în cazul acestor propuneri aparţine Consiliului Naţional. Potrivit unor surse liberale, este posibil ca propunerea de modificare a statutului partidului să fie amânată. BPN a stabilit luni că pentru a putea candida pe listele PNL la europarlamentare, între altele, liberalii trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare şi să beneficieze de sprijinul a jumătate plus unu dintre filialele din această regiune. Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experienţa politică, administrativă şi profesională, în relaţii internaţionale şi calitatea proiectului depus pentru activitatea în cadrul Parlamentului European.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26