Ludovic Orban, dezvăluirea SERII, înainte de ÎNCHIDEREA PIEȚELOR: "Îmi plac MORCOVII românești"

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre închiderea piețelor. 

Ludovic Orban a vorbit despre închiderea piețelor acoperite și despre ce vor face persoanele care mergeau des în piață. 

"Sunt mai bune, mai proaspete. Eu cumpăr lucruri românești. Îmi plac roșiile românești, îmi plac morcovii românești", a declarat Ludovic Orban, în direct la B1 TV. 

"Nu se închid piețele. Se suspendă o perioadă de 30 de zile"

"Aceste măsuri erau absolut necesare. Am ținut cont de evaluările specialiștilor privind principalele locuri în care se infectează oamenii. Piețe închise... Controalele din piețe nu au dus la un rezultat pentru că nu a crescut gradul de conformare. Noi vrem să lăsăm posibilitatea consumatorului să-și aleagă de unde vrea marfa, din supermarket sau din piață. Producătorii trebuie sprijiniți în accesul către piață. În supermarketuri se vând produse românești care respectă minime standarde. Ca să ajungi în supermarket, nu poți să te duci tu, ca producător individual, că supermarketurile cer sortare, ambalare, marcare, o anumită cantitate. Aici trebuie făcute investiții în sprijinul producătorului, să poată ajunge pe piață.Vor fi construite centre regionale pentru a face aceste activități care individual se pot face parte greu. Asta e realitatea.

Am solicitat prefecților să discute cu primarii și să pună la punct măsuri, ca să ne asigurăm că producătorii români au unde să-și vândă marfa, iar oamenii să-și poată cumpăra produsele românești, proaspete, în continuare. Nu se închid piețele. Se suspendă o perioadă de 30 de zile. Vedem cum evoluează pandemia în perioada asta. Se suspendă activitatea în piețele care sunt în spații închise. Ele nu sunt bine amenajate, nu au ventilație, nu se pot respecta normele de protecție sanitară. Mulți din consumatori și din vânzători sunt, în general, oameni mai în vârstă, care sunt mult mai vulnerabili riscului de a dezvolta forme severe ale bolii COVID", a continuat premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel