LOVITURĂ pentru Regatul Unit. Focar URIAȘ de COVID printre studenți cu o săptămână înainte de deschiderea universităților

Studenti
Studenti

124 de studenți au fost testați pozitiv, iar 600 sunt în izolare. Se întâmplă într-o universitate din Regatul Unit chiar cu o săptămână înainte de începerea noului an de studii.

Un focar de COVID-19 a apărut la Universitatea Glasgow din Scoția, cu doar o săptămână înainte de începerea cursurilor, informează BBC. În total, 124 de studenți au fost confirmați pozitiv, iar 600 au fost plasați în izolare. Detaliile au apărut pe măsură ce directorul clinic național al Scoției, prof. Jason Leitch, a declarat că este „foarte îngrijorat” de focarele din mai multe universități.

„Numărul cazurilor ar putea fi chiar mai mare de atât. Niciunul din studenții confirmați pozitiv nu a avut nevoie de spitalizare până acum”, a informat conducerea Universității Glasgow. 

Focare COVID  au fost depistate și în alte universități britanice. Lista mai include și Universitatea Abertay din orașul Dundee și Universitatea Aberdeen, ambele tot în Scoția. Reprezentanții Universității din Glasgow au explicat într-un comunicat de presă că cel mai probabil, motivul răspândirii coronavirusului este toată activitatea de socializare din campus de dinaintea începerii anului universitar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel