Lovitură pentru pelerinajul de la Cuvioasa Parascheva. Cine poate participa. Arafat a făcut anunţul

ARHIVĂ. Foto cu caracter ilustrativ.
ARHIVĂ. Foto cu caracter ilustrativ.

Credincioșii din toată țara nu vor mai putea merge anul acesta la pelerinajul de la Sfânta Parascheva. Raed Arafat a explicat într-o conferință de presă cine poate participa la eveniment. 

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a făcut precizări cu privire la organizarea sărbătorilor religioase. La acestea vor putea participa doar credincioșii din localitatea unde se desfășoară manifestarea religioasă. 

Decizia vine în contextul în care pe data de 14 septembrie are loc pelerinajul de la Cuvioasa Parascheva de la Iași unde an de an merg acolo mii de credincioși. 

”Referitor la organizarea sărbătorilor religioase. Acestea sunt permise numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor sau pelerinilor din alte localități. Acest lucru este extrem de necesar pentru că riscul major nu este numai participarea la fața locului ci și pe durata transportului, un risc major, în autocare. Dacă se stă într-un mijloc de transport ore, este suficient să fie o singură persoană infectată într-un autocar pentru ca toți ceilalți care au participat la sărbătoare să se întoarcă infectați acasă. Acest lucru trebuie să fie limitat și sper că populația va înțelege. Sărbătorile se fac, dar doar cu cei care locuiesc în localitatea unde se desfășoară”, a declarat Raed Arafat în cadrul unei conferințe de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel