Loterie pentru cei vaccinați complet, cu premii de 15 milioane de lei

Loterie pentru cei vaccinați complet, cu premii de 15 milioane de lei / Foto: Pixabay
Loterie pentru cei vaccinați complet, cu premii de 15 milioane de lei / Foto: Pixabay

Ministerul Economiei intenționează să organizeze o loterie pentru românii vaccinați complet.

Ministerul Economiei vrea să organizeze în octombrie prima extragere la loteria organizată pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului cu schema completă, scrie Alba24.ro

Întreaga loterie va oferi premii în valoare de 15.000.000 de lei, reprezentând fondul total de premiere aferent anului 2021, suportat de la bugetul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, că urmare a rectificării bugetare, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență pus în consultare publică.

Ordonanța de urgență prevede organizarea unei loterii pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19, dar criteriile de eligibilitate pentru participarea la tragere se vor stabili prin ordinul comun al ministrului sănătății și ministrul economiei.

VEZI ȘI: Loterie cu premii în valoare de 1,5 milioane de dolari sau burse de studiu pentru cei vaccinați anti-COVID, în Canada

Și Polonia a lansat la 1 iulie loteria Programului Național de Vaccinare, cu premii în valoare de 30,7 milioane de euro. Aproximativ o persoană din 2.000 a primit 110 euro, ceea ce reprezintă un premiu garantat, dar fiecare participant la loterie a avut șansa de a câștiga. În fiecare săptămână au fost extrase premii de până la 11.000 de euro, cât și premii tangibile, cum ar fi: scutere electrice, bonuri de combustibil și bonuri de asigurare.

Bonuri de masă pentru cei care se vaccinează. Când le-ar putea primi

Persoanele care se vaccinează anti-COVID vor primi bonuri și bonuri de masă. Potrivit ministrului Sănătății, bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei şi constituie o măsură de stimulare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

"Probabil vor fi distribuite începând cu luna septembrie, nu știu exact data, dar sunt niște tehnicalități care trebuie îndeplinite. Cadrul legal, asigurarea resurselor bugetare, după aceea tipărirea și distribuirea bonurilor de masă. Cred că până în septembrie vom reuși să le îndeplinim”, a precizat Ministrul Sănătății, potrivit Digi 24.

Bonurile ar urma să fie distribuite prin DSP, direct către centrele de vaccinare.

"Probabil le vom distribui prin Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) și le vom împărți apoi, împreună cu vaccinurile, către centrele de vaccinare și respectiv alte situații în care se vaccinează populația, cum ar fi medicii de familie”, a mai spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel