EXCLUSIV  Locul unde românii nu mai poartă mască, deși peste tot scrie că e obligatoriu

Fotografie creată de Henri Mathieu-Saint-Laurent, de la Pexels
Fotografie creată de Henri Mathieu-Saint-Laurent, de la Pexels

Peste tot erau anunțuri cu: „purtarea măștii de protecție care să acopere nasul și gura este obligatorie”. Și totuși este poate singurul loc „marcat” de atenționări unde mai nimeni nu poartă mască în pandemie. 

Este vorba de Gara de Nord București și în trenuri. Am fost vineri, 13 august 2021, până la Constanța. Trenul era plin de oameni. În tot vagonul, maximum cinci oameni să fi purtat mască. Controlorii CFR aveau masca sub nas și nu atrăgeau atenția nimănui. Ulterior, cam cu 30 minute înainte de a ajunge la Constanța, au urcat doi polițiști care cereau oamenilor să-și pună masca. Zis și făcut, doar că după ce „oamenii legii” ieșeau din vagon, călătorii și le dădeau jos. 

Un tânăr din vagonul în care eram a zis că el nu poartă mască deoarece „are adeverință”. Polițistul l-a întrebat: „de vaccinare sau ce adeverință?” Tânărul i-a zis că „normal că nu de vaccinare”, ci de astm, motiv pentru care nu voia să o poarte. 

De distanțare fizică în tren nici nu se poate vorbi, toate locurile erau ocupate. Singura măsura de protecție rămăsese masca, așa cum scrie, de altfel, pe bilet. Doar că nimeni nu mai respectă nimic. Sau poate că în tren nu mai este obligatorie masca, iar autoritățile au uitat să anunțe.

La fel a fost și în trenul de întoarcere.

Interesant este că atunci când intri pe site-ul CFRCĂLĂTORI.RO, afli următoarele:

Purtarea măștii de protecție care să acopere nasul și gura este obligatorie în toate gările, la urcarea/coborârea din trenuri precum și pe toată durata călătoriei.

Se recomandă:


– Utilizarea mănușilor de unică folosință


– Păstrarea distanţei suficiente între pasageri, în ciuda utilizării măştii de protecţie


– Pasagerii să tuşească sau să strănute numai în cotul îndoit sau într-o batistă /într-un şerveţel.

Aceste informații sunt publicate pe site-ul Cfrcalatori.ro. Desigur, nicio regulă din cele de mai sus nu se respectă. Uneori, din greșeală, este vândut același loc în vagon la două persoane. Așadar, nu poate fi vorba de nicio distanțare fizică, iar de purtatul măștii nici nu se mai pune problema.

Cazurile de infectări au început să crească. În ultima perioadă, media este undeva la 350 cazuri pe zi. Să ne revedem sănătoși, la toamnă, zic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel