LOCKDOWN pentru patru săptămâni în Letonia. Premier: „Sistemul nostru de sănătate este în pericol”

 LOCKDOWN pentru patru săptămâni în Letonia. Premier: „Sistemul nostru de sănătate este în pericol” / Foto: Pixabay
LOCKDOWN pentru patru săptămâni în Letonia. Premier: „Sistemul nostru de sănătate este în pericol” / Foto: Pixabay

Letonia intră în lockdown pentru patru săptămâni.

Letonia a anunțat ca va intră în lockdown din cauza creșterii numărului cazurilor COVID-19, scrie Reuters. Lockdown-ul intră în vigoare din 21 octombrie și se va încheia pe 15 noiembrie.

„Letonia este numărul 1 în lume în ceea ce privește rata infecțiilor”, a declarat, luni, ministrul Sănătății, Daniels Pavluts, după o reuniune de urgență a guvernului.

„Magazinele, restaurantele, școlile și locurile de divertisment vor fi închise, iar doar serviciile esențiale vor fi disponibile. Carantina va fi apoi atenuată doar pentru cei vaccinați”, a precizat Daniels Pavluts.

„Sistemul nostru de sănătate este în pericol”, a declarat premierul Krisjanis Karins, care a dat vina pe ratele scăzute de vaccinare pentru creșterea bruscă a numărului de spitalizări.

Letonia este una dintre cele mai puțin vaccinate țări din Uniunea Europeană.

Nu suntem în vârful valului 4! Medicul Adrian Marinescu: Nu vom reuși să avem o carantină, în adevăratul sens al cuvântului

Medicul Adrian Marinescu a spus, luni, în exclusivitate pentru DCNews, când vom avea vârful valului 4, dar și dacă ar fi necesar un lockdown.

'Experiența de-a lungul pandemiei ne spune că nu putem să știm cu precizie când va fi un vârf. Mai mult, nici nu știm dacă vorbim despre un platou și apoi de o curbă descendentă. În principiu, ar trebui ca la începutul lunii noiembrie să vorbim despre curba descendentă, care nu se va întâmpla peste noapte, ci în cursul lunii noiembrie ca scădere.', a spus medicul Adrian Marinescu pentru DCNews. 

'Cu privire la lockdown, acesta nu se poate realiza în mod real la nivelul Bucureștiului și a zonelor din jur pentru că oamenii din Ilfov lucrează în București. Nu vom reuși să avem o carantină, în adevăratul sens al cuvântului. Să nu mai vorbim despre partea economică și psihologică etc. Probabil că variantele sunt legate de niște măsuri restrictive, care să nu fie de tip lockdown, dar care să presupună carantină de noapte, măsuri care să prevină infecțiile ce se întâmplă și acum.', a precizat Marinescu.

'Zilele care urmează vor fi intense. De fapt, fiecare zi din spitalele circuit Covid, mai ales din Capitală, sunt zile extrem de complicate. Perioada de acum este extrem de complicată. Fiecare dintre noi trebuie să fie realist. Până la urmă, nu contează ce se impune la nivel de măsuri de restricții. Cred că fiecare știe cum să se ferească în modul de față. Vaccinarea reprezintă soluția cea mai bună.', a declarat Adrian Marinescu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel