LOCKDOWN în România. Nelu Tătaru, ANUNȚUL SERII

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre reîntoarcerea la starea de urgență în România. 

Întrebat ce se va întâmpla dacă în România va continua să crească numărul de cazuri de COVID-19, dacă vom avea din nou stare de urgență și vom intra în carantină, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că:

"În acest moment nu avem această perspectivă, dar noi trebuie să gândim destul de pragmatic. Raportăm și acceptăm tot ce vine din pre-spital, dar suntem aceleași persoane din corpul medical, pe care le detașăm, le transferăm... Trebuie să gândim un lucru: Avem un moment în care personalul medical are un anumit rodaj.

Azi am fost la spitale din București și Ilfov. Creștem capacitatea și avem mai multe paturi dotate, dar haideți să vedme dacă respectăm regulile. Haideți să nu forțăm un sistem să vedem cât duce. Avem acum 144 de puncte de testare și putem prelucra 27.000 de teste pe zi. Mergem în toată țara și căutăm paturi goale. Am dus bolnavi din București până la Bârlad. Nu trebuie să vedem ce se va întâmpla la 3.000. Cei care sunt în prespital să se gândească", a declarat ministrul, în direct la TVR 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel