LOCKDOWN în România. Alexandru Rafila: Cineva să-și asume! Românii trebuie să accepte aceste măsuri

LOCKDOWN în România. Alexandru Rafila: Cineva să-și asume! Românii trebuie să accepte aceste măsuri
LOCKDOWN în România. Alexandru Rafila: Cineva să-și asume! Românii trebuie să accepte aceste măsuri

Alexandru Rafila, fostul reprezentant al României la OMS, a declarat că multe state au impus carantina totală, deși situația epidemiologică era mai bună ca în România.

Alexandru Rafila susține că lockdown-ul este o măsură care se instituie doar atunci când spitalele sunt arhipline și nu mai fac față și trebuie să fie anunțată de cineva credibil din conducerea țării. România se află acum în această situație.

„Lockdown-ul este o măsura extremă, dar aceasta a fost luată de mai multe țari care aveau o situație epidemică mai bună ca România. Ea nu este generată de numărul total de cazuri, ci atunci când oamenii nu mai au loc în spital, pentru a scădea transmiterea virusului. O măsura de genul acesta, impusă de cineva care nu e credibil, nu are succes. Cineva ar trebui să-și asume, pentru că dacă spun că populația e de vină, atunci nici la o astfel de măsură populația nu o va accepta. Oamenii care au generat un dezastru vin acum și impun măsuri extreme, iar românii trebuie să accepte aceste măsuri. Lucrurile astea trebuie discutate deschis. Trebuie puțina asumare, empatie față de oameni și sinceritate. Acestea au lipsit total de la conducătorii țării și autorități.”, a declarat Alexandru Rafila în emisiunea "Legile Puterii" de la Realitatea Plus.

VEZI ȘI: Dr. Radu Țincu: Lockdown-ul este singura măsură eficientă. Sunt de trei ori mai multe cazuri

„Organizația Mondială a Sănătății face o evaluare a situației și îți dă soluții, depinde de autoritățile din România când le adoptă, cum le adoptă și dacă populația este receptivă.”, a mai spus Rafila. 

Ședință de urgență convocată de Klaus Iohannis pentru noi restricții

Președintele Klaus Iohannis a ținut astăzi o declarație de presă așa cum nu a mai făcut-o niciodată. Una despre vieți, emoții, drame, oameni, anunțând că urmează măsuri ferme pentru a opri drama națională. 

"Spitale arhipline, secții de terapie intensivă care nu mai fac față, medici epuizați. Acest coșmar ne arată că, din păcate, valul patru se dovedește mult mai agresiv chiar și decât cele mai pesimiste așteptări și prognoze. (...) 574. Nu este un simplu număr, sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș. Oameni care, în urmă cu doar câteva săptămâni, se bucurau de viață, visau și își făceau planuri de viitor, lasă acum în urmă lacrimile și disperarea celor care le plâng moartea. (...) Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.", sunt doar o parte dintre declarațiile lui Klaus Iohannis. Mai mult vezi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel