Lockdown în Franța. Parisul și alte 16 orașe aplică restricții dure. Jean Castex: Să nu uităm că poate atinge pe oricine oricând

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Franța intră în lockdown din cauza exploziei cazurillor de COVID-19.

Parisul, Nisa și alte 15 departamente franceze vor intra într-un lockdown pentru o perioadă de o lună, după ce numărul de cazuri noi de COVID-19 a explodat și spitalele au ajuns la saturație în mai multe zone din țară, a anunțat prim-ministrul francez Jean Castex. Acesta când a mai precizat printre altele că urmează să se vaccineze cu serul de la AstraZeneca. 

Franța se numără printre statele care vor relua vaccinarea cu serul anti-COVID-19 de la AstraZeneca, după ce Agenția Europeană a dat un verdict pozitiv pe fondul suspiciunilor legate de semnalarea unor cazuri de tromboză la persoane cărora le-au fost administrate doze din acest ser.

Franța în lockdown

Începând de vineri, 16 departamente franceze vor intra într-un lockdown total, în replică la efectele celui de-al treilea val pandemic. Printre zonele vizate de noile restricții se numără și Parisul, și regiunea nordică a țării, potrivit Euronews.

De asemenea, va intra în lockdown și departamentul Alpes-Maritimes, unde se află orașul Nisa. Călătoriile din zonele aflate sub lockdown vor fi interzise.

În zonele aflate sub lockdown, școlile vor rămâne deschise, însă liceele vor funcționa la jumătate din capacitate. Magazinele non-esențiale se vor închide.

Pe perioada restricțiilor de tip lockdown, locuitorii zonelor vizate vor putea să se plimbe și să facă sport fără limită de timp, dar vor trebui să își justifice formal acțiunile și să nu se îndepărteze la mai mult de 10 kilometri de locuință.

"Să trăim cu virusul înseamnă să nu uităm că poate atinge pe oricine oricând", a declarat Jean Castex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel