Liturghia din Ajunul Crăciunului, în cadru restrâns. Papa Francisc: Să facem ceva pentru cei care au mai puţin

Din cauza pandemiei Papa Francisc va celebra liturghia din Ajunul Crăciunului în cadrul restrâns.

Papa Francisc va susţine, joi, Sfânta Liturghie a Nopţii de Crăciun în bazilica Sf. Petru într-un context marcat de pandemie, cu o audienţă restrânsă şi alte măsuri de precauţie anti-coronavirus, relatează Agerpres, citând DPA.

Slujba urmează să se desfăşoare cu două ore mai devreme decât în mod obişnuit, începând de la ora locală 19:30 (18:30 GMT), astfel încât ceremonia să se poată încheia la timp, pentru a se respecta interdicţia de circulaţie impusă în Italia începând cu ora 22:00. Un număr redus de participanţi din rândul clerului şi publicului urmează să ia parte la evenimentul care reunea de obicei sute de persoane.

Fără tradiționalul "Urbi et Orbi"



Vaticanul a transmis de asemenea că suveranul pontif nu se va adresa mulţimilor din piaţa Sf. Petru în ziua de Crăciun cu tradiţionalul mesaj "Urbi et Orbi" (Către oraş şi lume) de la balconul central în aer liber al bazilicii, acesta urmând să fie citit din interiorul Vaticanului, pe fondul noilor restricţii împotriva coronavirusului instituite în Italia.

Astfel, papa Francisc va adresa mesajul de Crăciun şi binecuvântarea "Urbi et Orbi" în Aula Binecuvântărilor din interiorul Palatul Apostolic. Acelaşi lucru este valabil şi pentru rugăciunea "Îngerul Domnului" din zilele de 26 şi 27 decembrie 2020 şi 1, 3 şi 6 ianuarie 2021.

Evenimentele, în direct pe internet



Duminică, papa Francisc le-a transmis credincioşilor că, "în loc să ne plângem de ceea ce pandemia ne împiedică să realizăm, să facem ceva pentru cei care au mai puţin".

Suveranul pontif a deplâns consumerismul care ne-a "răpit Crăciunul" şi a făcut apel la creştini să profite de aceste zile de sărbători pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi. Evenimentele papale vor fi transmise în direct pe internet prin streaming şi difuzate la televiziune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel