LISTĂ țări unde a fost descoperit virusul B.1.1.7. Noua variantă de Covid-19 se răspândește galopant

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Noua tulpină din Marea Britanie se răspândește rapid. 33 de țări ale lumii au semnalat prezența virusului B.1.1.7.

Turcia este cea mai recentă țară care a semnalat prezența virusului B.1.1.7, extrem de contagios. 15 persoane care au venit din Marea Britanie în Turcia au fost depistate infectate, scrie The New York Times

Ministrul sănătății din Turcia, Fahrettin Koca, a transmis într-o declarație de presă că cele 15 persoane infectate cu noua variantă Covid – 19 erau în izolare și că după anchetele epidemiologice au fost găsite și izolate persoanele care au intrat în contact cu cei infectați.

Lista țărilor care au identificat infecții cu noua tulpină de coronavirus: Statele Unite, Marea Britanie și Turcia - Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția și Emiratele Arabe Unite, precum și Taiwan.

În Africa de Sud, a apărut o versiune similară a virusului, care se aseamănă cu  B.1.1.7. Potrivit oamenilor de știință care au detectat-o, această variantă din Africa de Sud, cunoscută sub numele de 501.V2, a fost găsită în până la 90% din probele ale căror secvențe genetice au fost analizate acolo de la mijlocul lunii noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel