Listă ţări cu risc epidemiologic. Bulgaria, în ZONA ROŞIE

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Bulgaria a intrat în zona roşie, ceea ce înseamnă că doar persoanele vaccinate vor evita carantina la intrarea în ţară. 

"Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 09 septembrie 2021, Hotărârea numărul 68 pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Principalele modificări sunt următoarele:

-în zona roșie au intrat: Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka și  Guernsey;

-în zona galbenă au intrat: 

•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas și Curaçao;

•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Germania, Croația, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat și Bonaire, Saint Eustatius  și Saba;

-în zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Honduras", transmite CNSU.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ. 

Regulile de călătorie diferite din ţările UE irosesc avantajele pentru care a fost creat certificatul digital. România nu acceptă la întoarcerea în ţară teste rapide, deşi certificatul digital prevede acest lucru, scrie ZF citat de Mediafax.

Eșecul statelor membre UE



Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA) spune că libera circulaţie în Europa este compromisă de eşecul statelor membre ale UE de a armoniza reglementările de intrare COVID-19, conform unui comunicat al asociaţiei.

Redeschiderea graniţelor îi încurcă pe călători şi întreprinderile şi nu oferă beneficiile scontate în ceea ce priveşte călătoriile mai uşoare şi redresarea economică.

30% dintre state nu acceptă testarea rapidă



Conform unui studiu realizat de IATA, circa 30% dintre statele care folosesc certificatul digital al Uniunii Europene nu acceptă testarea rapidă.

Astfel, România se află printre acestea, deşi ţara nostră acceptă certificatul digital european, pentru persoanele nevaccinate care sosesc în ţară din ţările aflate pe lista galbenă este necesară prezentarea unui rezultat negativ al testului PCR, nicidecum test rapid, pentru evitarea carantinării. De asemenea, persoanele nevaccinate care sosesc în România din ţările de pe lista roşie trebuie să efectueze un test PCR pentru a reduce perioada de carantinare de la 14 la 10 zile.

Totodată, 19% dintre state nu scutesc copiii de la cerinţele de testare. Minorii în vârstă de până la 6 ani nu au nevoie de niciun document doveditor pentru intrarea în România. însă, pentru copiii cu vârste de la 6 ani la 12 ani, lucrurile se schimbă, aceştia având nevoie de dovada rezultatului negativ al unui test RT PCR, validat de certificatul digital, obţinut cu acordul părinţilor.

În cazul minorilor, cu vârsta între 12 şi 14 ani, este necesar certificatul digital obţinut cu acordul părinţilor, document care să ateste vaccinarea sau rezultatul negativ unui test RT PCR.

Certificatul digital care să ateste vaccinarea sau rezultatul negativ al unui test RT PCR negativ este necesar şi în cazul minorilor cu vârsta între 14 şi 18 ani, dar, în această situaţie, nu mai este nevoie de acordul părinţilor pentru obţinerea certificatului digital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel