Lista statelor cu risc epidemiologic, actualizată - 12 august 2021. TURCIA a intrat în ZONA ROȘIE

A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic
A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic

A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic. 

”Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi, 12 august 2021, Hotărârea numărul 59 prin care se propune modificarea HCNSU nr. 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România și aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în sensul:

1) Abrogării art. 9 din HCNSU nr. 43 din 01.07.2021 care prevede excepții de la măsura carantinei pentru persoanele sosite din Marea Britanie, Brazilia, Nepal, Africa de Sud și India; 

2) Exceptării membrilor delegațiilor sportive precum și artiștii și stafful acestora care sosesc în România pentru participarea la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, inclusiv a cetățenilor străini sau apatrizi, din țări aflate în zona roșie de risc epidemiologic, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară și participă doar la activități în cadrul competițiilor sau, după caz, evenimentelor menționate. 

3) Actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat” arată comunicatul de presă. 

TURCIA, în zona ROȘIE. Olanda trece în zona galbenă 

Conform listei actualizate cu statele cu risc epidemiologic, schimbările sunt următoarele: 

- în zona roșie au intrat: Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica și Sint Maarten;

- în zona galbenă au intrat: 

• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Olanda, Malta, Kuweit și Panama;

• din zona verde, în urma creșterii incidenței: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda și Saint Lucia;

- în zona verde au intrat: Luxemburg, Oman și Zimbabwe. 

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ CU STATELE DIN ZONA ROȘIE, ZONA GALBENĂ, ZONA VERDE

Lista statelor din zona roșie, galbenă și verde intră în vigoare începând cu data de 15.08.2021, ora 00:00.

Iată ce prevede și excepția din hotărârea de astăzi, dedicată delegațiilo sportive și artiștilor care sosesc în România: 

Art. 91 - (1) Membrii delegațiilor sportive precum și artiștii și stafful acestora, care sosesc în România pentru participarea la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, organizate pe teritoriul național, din țări aflate în zona roşie de risc epidemiologic, se exceptează de la măsura carantinei instituită conform prevederilor prezentei hotărâri dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară şi participă doar la activităţi în cadrul competițiilor sau, după caz, evenimentelor menționate.

(2) Excepţia prevăzută la alin. (1) se aplică şi membrilor delegațiilor sportive precum și artiștilor și staffului acestora, cetăţeni străini sau apatrizi, definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ce sosesc în România pentru participarea la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment organizate pe teritoriul național, indiferent de zona de risc epidemiologic în care este încadrată ţara din care sosesc, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT- PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară şi participă doar la activități în cadrul competițiilor sau, după caz, evenimentelor menționate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel