LISTA localităților care au depășit incidența de 3 la mia de locuitori - 21 septembrie 2021. Cu 10 mai multe decât luni

Covid-19. Imagine de fernando zhiminaicela de la Pixabay
Covid-19. Imagine de fernando zhiminaicela de la Pixabay

Peste 230 de localităţi din România au depăşit rata de incidenţă de 3 la mia de locuitori în ceea ce priveşte infectarea cu COVID-19. 

Autoritățile au transmis marţi, 21 septembrie 2021, lista cu localitățile care au incidența cumulată la 14 zile mai mare sau egală cu trei la mia de locuitori. Sunt 234 de localități în această situație, cu zece mai multe decât luni. 

După ce o localitate atinge incidența de 3 la mia de locuitori, este necesară convocarea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență pentru adoptarea de măsuri de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2, în conformitate cu prevederile Hotărârilor CNSU și a celor de guvern în vigoare.

Iată LISTA COMPLETĂ a localităţilor. 

După 3/1000, certificatul verde devine obligatoriu 

În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: 

- vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, 

- care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, 

- care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ A RESTRICŢIILOR ÎN LOCALITĂŢILE CARE AU DEPĂŞIT RATA DE INFECTARE DE 3/1000 locuitori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel