LISTĂ cu persoanele care au cerut externarea. Orban, ANUNȚ în ziua în care s-a înregistrat un nou RECORD

AGERPRES
AGERPRES

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații vineri, 17 iulie, când s-a înregistrat un nou record de îmbolnăviri COVID-19 în România: 799 cazuri în 24 de ore.

Premierul Ludovic Orban a avut, vineri, o video-conferință, la care au participat prefecții și oficialii instituțiilor implicate în lupta contra COVID-19. El a spus că le-a cerut tuturor să fie prezenți „cu toate efectivele în prima linie a bătăliei împotriva răspândirii noului coronavirus”.

„Le-am solicitat să pregătească bazele de date cu persoanele diagnosticate care s-au externat la cerere din spitale, cu persoanele care sunt considerate persoane cu contact, pentru care să pregătească deja, în avans, măsurile de decizie, de stabilire a izolării la domiciliu pe perioada de 14 zile. Practic, le-am solicitat să se pregătească pentru momentul intrării în vigoare, adică marți, astfel încât ei deja să aibă bază de date”, a spus Ludovic Orban.

Șeful Executivului a punctat că le-a cerut prefecților să sancționeze toate încălcările legii privind protecția sanitară.

Potrivit GCS, până vineri în România au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 823 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte 799 noi cazuri de îmbolnăvire.

Amintim că a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern prin care se prelungește starea de alertă cu alte 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel