Limba îți poate arăta dacă ai Covid-19. Noi simptome la care trebuie să fii atent

Limba îți poate arăta dacă ai Covid-19. Noi simptome la care trebuie să fii atent
Limba îți poate arăta dacă ai Covid-19. Noi simptome la care trebuie să fii atent

Limba îți poate arăta dacă ai Covid-19.

Un studiu efectuat la spitalul public La Paz din Madrid, cu pacienți din primul val al pandemiei, relevă modificări ale limbii ca un nou simptom al Covid-19 care constă într-o creștere a dimensiunii limbii și a altor leziuni precum o depapilare asociată cu pierderea gustului.

Acesta este un studiu de pionierat la nivel mondial realizat de profesioniști din spital și asistență medicală primară și Serviciul de sănătate din Madrid, care a fost publicat de British Journal of Dermatology, relatează Comunitatea din Madrid marți într-un comunicat de presă.

Simptomul „limbă Covid”, așa cum a fost numit de specialiști, poate fi un semn al coronavirusului, împreună cu febră sau tuse, și poate facilita depistarea precoce a infecției.

”Limba Covid” constă într-o creștere a dimensiunii limbii și a altor leziuni linguale, cum ar fi depapilarea neuniformă, adică zone mai fine care sunt adesea asociate cu pierderea gustului.

Alte simptome ale bolii

De asemenea, potrivit studiului, un alt simptom al infecției îl constituie „alterarea palmelor și a tălpilor, în special apariția unei senzații de arsură și roșeață urmată, în unele ocazii, de peeling sau apariția unor pete mici”.

Cercetarea, condusă de Serviciul de Dermatologie din La Paz și la care au participat opt ​​medici de asistență primară, concluzionează că 25% dintre pacienții cu Covid au prezentat modificări la nivelul limbii și gurii și până la 40% la nivelul palmelor și tălpilor, scrie 20min.es.

Cercetarea presupune „un avans în depistarea precoce a coronavirusului, deoarece se adaugă simptomelor deja descrise ca dovezi științifice care au legătură cu modificări ale limbii, palmelor și tălpilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel