Lider UE, SCUZE Italiei în al 12-lea ceas

Un lider european a recunoscut joi că UE datorează scuze Italiei pentru că nu a reacţionat la timp când epidemia de COVID-19 a creat o situaţie de urgenţă în această ţară care la început nu a fost ajutată de partenerii ei europeni, relatează agenţia EFE.

Este vorba despre preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Este evident că nimeni nu era pregătit pentru aceasta. Dar este de asemenea evident că mulţi nu au sosit la timp când Italia a avut nevoie de ajutor când au început toate acestea. Şi corect este ca Europa în ansamblul ei să ofere o scuză sinceră, a spus Ursula von der Leyen adresându-se Parlamentului European, reunit într-o sesiune la care mulţi eurodeputaţi participă online.

Dar ea adăugat că pe lângă scuze contează şi dacă se schimbă acest comportament, declarându-se mândră că medici români şi polonezi salvează vieţi în Italia şi că materiale medicale circulă prin toată Europa, de la cine le poate împrumuta la cine are nevoie cel mai mult de ele.

Europa a făcut în ultimele patru săptămâni mai mult decât în ultimii patru ani ai ultimei crize, a susţinut şefa Comisiei Europene, referire la măsurile de susţinere a economiei în valoare de peste 3.000 de miliarde de euro adoptate de UE şi de statele membre, şi a descris drept un mare pas în direcţia cea bună pachetul de împrumut de 500 de miliarde de euro, inclus în aceste măsuri şi de care vor putea beneficia statele zonei euro prin Mecanismul European de Stabilitate (MES).

Dar UE are nevoie de mult mai mult, a mai spus Ursula von der Leyen, pledând ca viitorul cadru financiar multianual să fie planul Marshall al reconstrucţiei economiei europene, dar care să ţină cont de obiectivele pactului ecologic european şi de cele ale economiei digitale, conform Agepres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel