Liceu din Timișoara, ÎNCHIS pentru două săptămâni. Măsuri pentru colegii elevilor infectați

Liceul Alimentar din Timișoara, în care mai mulți elevi au fost infectați cu coronavirus, va fi închis timp de două săptămâni.

UPDATE: Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat în urmă cu puțin timp, în direct la Realitatea PLUS, că Liceul Alimentar din Timișoara va fi închis timp de două săptămâni.

Citește și: BREAKING NEWS Coronavirus România. Încă DOUĂ cazuri CONFIRMATE

Știrea inițială

Liceul Alimentar din Timișoara va fi închis în perioada 9-11 martie, pentru igienizare, după diagnosticarea cu Covid-19 a celor doi elevi de 16 ani, colegi de clasa, care acum sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș".

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Decizia a fost luată în unanimitate, vineri, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Liliana Oneț, întrunit că urmare a diagnosticului cu COVID-19 pentru cei doi elevi din respectivă unitate școlară.

"Au fost puse în discuție măsurile care trebuie luate la nivelul acestei unități de învățământ, iar la propunerea Direcției de Sănătatea Publică și a Inspectoratului Școlar General, s-a luat, în unanimitate, hotărârea de suspendare a cursurilor la unitatea școlară pentru moment, în perioada 9-11 martie. Decizia a fost luată pentru igienizarea generală a întregii unități de învățământ", precizează un comunicat al Prefecturii Timiș, potrivit ziare.com.

În plus,în clasa celor doi elevi infectați, cursurile rămân suspendate pe o perioada de 14 zile.

Dotarea scolilor cu materiale dezinfectante

Inspectorul școlar general al județului Timiș Aura Danielescu va convoca o întâlnire cu toți directorii de școli din județ, pentru a le solicită să doteze toate unitățile de învățământ cu materiale dezinfectante.

De asemenea, Instituția Prefectului Timiș a trimis tuturor unităților administrativ-teritoriale și Consiliului Județean Timiș o adresa în care se solicită să asigure fondurile necesare pentru achiziția materialelor dezinfectante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel