Leoni amână până la începutul anului viitor vânzarea diviziei sale de fire şi cabluri (Reuters)

Producătorul german de cabluri auto Leoni va relua la începutul anului viitor vânzarea diviziei sale de fire şi cabluri (WCS) şi nu în acest an, deoarece continuă măsurile de restructurare, pe fondul dificultăţilor cu care se confruntă auto, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

Deşi analiştii şi firmele interesate se aşteptau ca luna aceasta consilierii Leoni, Deutsche Bank şi UBS, să lanseze licitaţia pentru WCS, Leoni pregăteşte în schimb trimiterea de informaţii privind rezultatele anuale ale diviziei la începutul anului viitor, susţin sursele.

Acestea adaugă că printre cei care şi-au exprimat interesul sunt firmele de private equity Triton, KPS şi Platinum.

"Anunţata separare de divizia de fire şi cabluri va fi implementată în anul fiscal 2020", a precizat un purtător de cuvânt al companiei germane.

Leoni va separa divizia de sisteme de cabluri (WSD) de divizia care produce fire şi cabluri (WCS) şi va explora o vânzare parţială sau va demara o Ofertă Publică Iniţială (IPO) a WCS, ca parte a procesului de revizuire a structurii grupului, anunţa în iulie directorul general Aldo Kamper.

"Avem nevoie de fonduri pentru a investi în divizia noastră de sisteme de cabluri. Credem că ambele divizii vor beneficia de pe urma separării", declara Kamper.

În martie, Leoni a abandonat ţinta de profit pe 2019, anunţată în februarie, şi a informat că va face concedieri şi posibil va vinde active.

"Compania se confruntă cu un mediu operaţional dificil, în special în China. Cererea din partea producătorilor auto a scăzut semnificativ", a avertizat Leoni.

În februarie, compania estima pentru 2019 un profit înainte de taxe şi dobânzi de 100 - 130 de milioane de euro, în scădere faţă de 144 de milioane de euro în 2018, dar în martie a anunţat că nu-şi va îndeplini acest obiectiv şi va stabili unul nou.

Ca parte a planului de restructurare, prezentat în linii mari încă de anul trecut, compania va renunţa la aproximativ 2.000 din cei peste 90.000 de angajaţi pe plan global.

Recent, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că producătorul de cabluri auto Motherson Sumi a demarat discuţiile cu Leoni pentru o posibilă fuziune între cele două companii.

Motherson Sumi, companie cu sediul în India şi o capitalizare de piaţă de 7,1 miliarde dolari, caută de ceva vreme o ţintă de achiziţie importantă în Europa cu ajutorul unei bănci de investiţii şi încă nu a pus la punct finanţarea pentru o posibilă tranzacţie cu Leoni, care ar urma să aibă o valoare de peste un miliard de euro, a declarat una dintre surse.

Deocamdată structura exactă a unei tranzacţii nu este clară şi este posibil ca discuţiile să nu se finalizeze printr-un acord, au adăugat sursele.

În România, Leoni are 11.700 de angajaţi şi trei fabrici, în Arad, Bistriţa şi Piteşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel