EXCLUSIV  Leo Iorga, verdict final în Germania. Fiul artistului: „Nu mai avem altă soluție”. Surpriză cu banii strânși

Leo Iorga, vocalistul trupei rock Pact, își așteaptă verdictul final de la medicii din Germania. Tumorile canceroase i-au invadat singurul plămân rămas în corp și situația e disperată pentru artist. Fiul lui Leo Iorga, Eduard, a declarat pentru DCNews.ro că viața tatălui său depinde acum de rezultatul analizelor efectuate la clinica din Hamburg.

Familia lui Leo Iorga a adunat în 6 zile 48.302 euro din suma necesară de 70.000 de euro, prin intermediul campaniei de donare pe Facebook. Eduard Iorga a spus, pentru DCNews.ro, că donația realizată este o premieră. „El (Leo Iorga - n.r.) nu se aștepta nicicum să se adune banii, pentru că s-au mai făcut încercări, dar, într-adevăr, nu prin Facebook. Această campanie pe Facebook e una foarte agresivă pentru că au fost peste 2.000 de share-uri. Până acum, doar 10-15% din tratament era acoperit din donații și nu cu viteza asta. Și noi suntem surprinși de rapiditatea cu care s-au adunat donațiile. Însă, în prima fază, până va vira Facebook banii, tot noi, familia, vom suporta toate costurile”, a spus Eduard Iorga.

Potrivit familiei artistului, banii donați prin Facebook merg direct în contul deschis în Germania, pentru că în România nu se pot face încă via Facebook aceste campanii de strângere de fonduri. „Primii bani ajung în banca din Germania la două săptămâni din momentul plății către Facebook. Banca germană verifică destinația fondurilor și abia apoi îți eliberează banii strânși”, a precizat Eduard Iorga.

Pe Facebook au apărut însă și oameni care au criticat campania pentru ajutorarea lui Leo Iorga. „Au existat și comentarii răutăcioase că avem o vilă la mare și că de ce nu o vindem. Respectivii oameni nu știu că imobilul în cauză se află la vânzare de patru ani și că nu e construit cu banii jos, ci pe credit. Nu e atât de ușor cum cred unii, că tata cântă, ia 15.000 de euro și pleacă acasă zâmbind. Banii din concerte sunt mult mai puțini, nu plutim în bani. Într-o trupă banii se împart egal și cei care comentează ar rămâne șocați să vadă cu ce bani pleacă fiecare. Dacă am avea bani, nu am cere sprijinul oamenilor”, a adăugat fiul lui Leo Iorga.

Eduard Iorga: „Oricând poate veni finalul”

În privința apartamentului, Eduard Iorga a declarat: „Tata se pregătește să plece vineri dimineață la Centrul Oncologic de Tratament Hamburg - Germania pentru următoarea lună. Noi, copiii, rămânem în țară, pleacă doar mama cu el. Dacă am merge cu el, ar însemna alte costuri. Îi vom face cel mai probabil doar o vizită la jumătatea perioadei. Nu se simte bine, dar pentru nivelul avansat în care e boala, se ține încă bine. Medicii din Germania au primit o serie de analize realizate în România și urmează să îi facă alte investigații medicale când ajunge acolo. Dacă, Doamne ferește, după analize, medicii germani l-ar trimite înapoi în țară pentru că nu au ce să îi mai facă ar fi trist. Nu mai avem altă soluție. Realistic vorbind, oricând poate veni finalul. Suntem optimiști, dar fără să ne pierdem realismul”.

Dacă analizele vor fi bune, Leo Iorga va începe radioterapia. „Nu este o operație chirurgicală clasică, ci una noninvazivă cu cel mai performant CyberKnife din lume. CyberKnife e un aparat care lucrează cu raze X și care nu atacă celulele sănătoase sub nicio formă, ci exclusiv celulele bolnave. Un astfel de echipament costă câteva milioane de euro și nu există în România. Urmează să tratăm singurul plămân pe care îl mai are, deoarece acolo există problemele cele mai mari acum. Celălalt plămân lipsește de acum opt ani, când i-a fost scos tot din cauza tumorilor canceroase. Nu știm exact cât va dura și nici dacă se mai poate face ceva. Totul e în funcție de rezultatul analizelor. Dacă mai e o șansă, radioterapia ar dura în jur de o lună și ar fi urmată de un tratament”, a explicat Eduard Iorga.

Eduard Iorga: „Tumorile sunt foarte mari, nu ar rezista unei operații chirurgicale”

Începerea radioterapiei tot nu garantează un rezultat cert pentru Leo Iorga. „Teoretic, deși știm ce ar putea urma, nu știm încă dacă organismul lui va reacționa la această terapie. Sunt multe variabile și oricum, nicio operație de cancer, chirurgicală sau noninvazivă, nu îți garantează că scapi. La tata, stadiul e foarte avansat, tumorile la singurul plămân rămas sunt foarte mari și nu ar rezista unei operații chirurgicale. Până în acest moment, în Germania e cea mai performantă metodă de tratament, dar peste câteva luni ar putea apărea alt tratament. Tata a anulat toate spectacolele programate în următoarele două sătpămâni, iar celelalte programate pentru alte două săptămâni sunt cu semnul întrebării și cel mai probabil, nu vor fi susținute”, a mai spus fiul lui Leo Iorga.

Leo Iorga are 54 de ani și se luptă cu cancerul din anul 2011, când i-a fost extirpat un plămân. I-au apărut în următorii ani tumori canceroase la creier și la glandele suprarenale, însă acestea au fost operate cu succes în țară și în străinătate.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel