Legume, risc pentru sănătate. La ce trebuie să fiți atenți!

legume
legume

Vă vine să credeți că legumele pot reprezenta un risc pentru sănătate?

Salata este populară printre persoanele care doresc să-și mențină o dietă echilibrată și sănătoasă. Salata este adesea oferită spre vânzare, gata preparată și ambalată. Dar astfel de tipuri de produse proaspete cum sunt legumele și fructele, pot fi contaminate cu bacterii rezistente.

Un grup de lucru condus de profesorul dr. Kornelia Smalla de la Institutul Julius Kühn (JKI) a arătat că aceste bacterii pot include și bacterii rezistente la antibiotice.

"Trebuie să ajungem la baza acestor constatări. Este cunoscut faptul că bacteriile rezistente sunt prezente în gunoi de grajd, nămoluri, sol și apă. În prezent, evaluăm de urgență ce înseamnă această constatare în ceea ce privește riscul pentru sănătate pentru consumatori. Această detectare îngrijorătoare a acestor tipuri de bacterii pe plante este în concordanță cu constatările similare pentru alte alimente", a spus profesorul dr. Georg Backhaus, președintele Institutului Julius Kühn.

În scopul analizei, grupul de lucru condus de profesorul Smalla a cumpărat salate mixte, din supermarketurile germane. Probele au fost apoi analizate pentru a determina rezistență antimicrobiană transferabilă (cercetătorii folosesc termenul "rezistență transferabilă") la Escherichia coli, o bacterie intestinală în cea mai mare parte inofensivă, pe aceste alimente, scrie DC MEDICAL.

CITIȚI CONTINUAREA PE DCMEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel