EXCLUSIV  Legea Curții de Conturi a trecut. Daniel Zamfir, reacție după noua victoria înregistrată

Daniel Zamfir, senatorul care recent a trecut la ALDE, a înregistrat o mare victorie. 

Unul dintre proiectele pentru care s-a luptat Daniel Zamfir, legea Curții de Conturi, a trecut. De precizat că a înregistrat acest succes odată cu trecerea la ALDE, parlamentarii din PNL blocându-i mai multe inițiative.

Contactat de DC News, Daniel Zamfir a vorbit despre această nouă victorie.

”Mă bucur foarte tare că după un an de zile de dezbatere cu, practic, toți primarii, cu toate asociațiile din administrația publică, am reușit să adoptăm o lege care elimină abuzurile pe care le făceau auditorii Curții de Conturi în activitatea de control. De acum încolo, auditorii nu se mai pot pronunța în legătură cu oportunitatea unei investiții, iar prejudiciul trebuie sa fie unul cert și asumat, și nu doar estimativ, ca până acum. Nu poți trimite primari și oameni din administrație prin tribunale, sa paralizezi activitatea unei entități publice în baza unui prejudiciu imaginar!

Nu mică mi-a fost dezamăgirea să constat că foștii mei colegi din PNL le-au mai dat o palmă primarilor! Deși au fost 14 senatori liberali inițiatori alături de mine, nimeni nu a votat... Partidul primarilor, așa cum era PNL înainte, nu a susținut acum, în era neagră Orban, nici Codul administrativ, nici Codul incompatibilităților și nici Legea Curții de Conturi.

Le mulțumesc colegilor de la ALDE și PSD, fără de care nu ar fi trecut acest proiect! Salut și poziția celor de la UDMR și nu mă miră că cei de la USR au fost împotrivă...”, a zis Daniel Zamfir pentru DC News.

Amintim că în urmă cu câteva luni, liberalul Daniel Zamfir, a vorbit, pentru DC News, despre proiectul său legislativ de modificare a legii de funcționare a Curții de Conturi.

Localitățile din România, în blocaj

"A apărut ca o necesitate, era o nevoie acută de o modificare a actualei legi a Curții de Conturi, care datează din 1992. Dincolo de punerea în concordanță cu noile standarde de audit european și internațional, era nevoie și pentru că mare parte dintre localitățile din România erau într-un blocaj, din cauza numeroaselor rapoarte de audit care erau întocmite pe bază de estimări, pe bază de presupuneri, iar consecința acestor rapoarte estimative era că se bloca practic activitatea în acea comunitate" spus Daniel Zamfir, pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel