Lege carantină şi izolare. Asimptomaticii, 48 de ore la spital. Piperea: El ar trebui să decidă!

Avocatul Gheorghe Piperea
Avocatul Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea se declară nemulțumit de unele prevederi ale proiectului de lege iniţiat de Guvern şi modificat de PSD în Parlament, privind carantina şi izolarea, deschizând o discuție despre cine ar trebui să decidă asupra internării pacienților asimptomatici.

Gheorghe Piperea spune că decizia internării asimptomaticilor nu ar trebui să intre în atribuțiile Direcției de Sănătate Publică (DSP), ci ale unui judecător.

„Unele dintre modificări sunt într-o variantă mai rea decât cea care a ieșit din Camera Deputaților. Instituția care dispune internarea de 48 de ore și, după aceea, menținerea în spital sau, după caz, reîntoarcerea în spital de la domiciliu, este DSP-ul, despre care se spunea peste tot, în urmă cu 4-5 luni de zile, că este poate cea mai coruptă instituție din România. Iar această Direcție devine, în momentul de față, nici mai mult nici mai puțin decât un judecător care are putere de decizie asupra libertății unei persoane. Decizia ar trebui să-i revină unui judecător“, a declarat avocatul, în direct, la Antena 3.

Întrebat dacă pacientul mai are vreun cuvânt de spus în această situație, avocatul a declarat: ”Pacientul sănătos sau asimptomatic ar trebui să aibă, în mod evident, primul cuvânt, pentru că riscul pe care și-l asumă îl privește în totalitate.”

Legea carantinei şi izolării va fi adoptată azi de Senat, în calitate de for decizional, apoi va fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Astfel, Guvernul va avea din nou pârghii legale să blocheze externările persoanelor infectate cu COVID-19, dar fără simptome. Conform textului acceptat în comisii, bolnavii asimptomatici pot fi internați 48 de ore în spital și apoi tratați la domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel