LECȚIE despre COVID-19. Gelu Duminică, SEMNAL DE ALARMĂ: Nu ne jucăm! Ceva ce nu spune nimeni...

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Sociologul Gelu Duminică a vorbit despre noile măsuri luate de autoritățile din România, în ceea ce privește limitarea răspândirii noului coronavirus. 

Întrebat ce părere are despre modul în care oamenii înțeleg sau vor înțelege noile măsuri luate de autorități, în ceea ce privește limitarea răspândirii COVID-19, Gelu Duminică a transmis un mesaj emoționant de conștientizare. 

"Să sperăm că oamenii înțeleg, însă oricât de multe măsuri se vor lua, vor fi unii care vor considerea că pe ei nu-i poate atinge ceea ce se întâmplă acum. Din păcate tot ceea ce se va întâmpla depinde și de noi și dacă vom înțelege că în momentul de față fiecare dintre noi poate să fie un factor de transmisie al acestui virus, e bine, dacă nu, din păcate, e foarte probabil să condamnăm la suferință sau, ferească Dumnezeu, la moarte persoanele dragi de lângă noi", a declarat Gelu Duminică, în direct la B1 TV. 

"Statul care nu mă protejează nu are voie să mă judece!"

"De aici e deciza fiecăruia, decizie care de foarte multe ori trebuie să fie bazată pe conștiință și pe impunerea legii. Pe de altă parte, e o vorbă spusă de un filosof în perioada interbelică: "Statul care nu mă protejează nu are voie să mă judece!". În condițiile în care statul face toate eforturile ca să te protejeze, are dreptul să te judece și sper din tot sufletul ca cei care nu înțeleg în momentul de față e vorba de sănătate publică și nu e vorba de libertate individuală în momentul în care decizi să devi factor de transmisie, sper ca în momentul acela statul să acționeze cu toată fermitatea și să pună în aplicare legislația în vigoare", a adăugat el. 

Sistemul românesc de sănătate, sub cel italian sau spaniol

"Nu ne jucăm! Sistemul românesc nu se compară cu sistemul italian, asta nu spune multă lume. Sistemul medical românesc, din păcate, este mult mai slab echipat și mult mai slab susținut decât sistemul italian și sistemul spaniol, iar scenariul care spune că ajungem pe urmele lor, Doamne ferește, mortalitatea în România poate fi mult, mult, mult mai mare. Nu ne jucăm și sper din tot sufletul să înțelegem asta!", a completat sociologul.  

Gestul minor prin care le arată celor dragi cât de mult îi iubește

"Eu personal sunt în a zecea zi de autoizolare, pentru simplul motiv că înainte de toată nebunia asta am fost într-o țară străină și am considerat, moral, decent, dovadă de iubire față de persoanele dragi mie să rămân în casă și prin gestul acesta minor să le arăt cât de mult îi iubesc", a mai spus Gelu Duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel