Laura Codruța Kovesi, primele declarații după revocare- Live

Roxana Neagu / 09 iul 2018 / 10:36 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Klaus Iohannis a decis semnarea decretului de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA. Laura Codruța Kovesi face declarații de presă la ora 12:00. 

DCNews transmite declarațiile Laurei Codruța Kovesi, după decizia revocării, de la ora 12:00.

Laura Codruța Kovesi a ieșit în fața presei însoțită de colegii săi din DNA, care au stat în spatele său, pe scări. 

- Mandatul meu încetează începând de astăzi. 

- Am fost procuror-șef timp de 5 ani, tot ce am realizat sau nu am consemnat într-un raport, care va fi făcut public pe site-ul instituției noastre.

-Vă reamintesc că propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege. 

- Decretul de revocare emis de președintele României lasă un mare semn de întrebare. Va exista o subordonare discreționară a procurorilor-șefi față de ministrul Justiției? Nu comentez decizia CCR, aș vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi subordonați ministrului Justiției. 

(...)

- Despre mine, vă pot spune că am luat act de decretul de revocare. Începând de astăzi, nu voi mai lucra în DNA, voi rămâne procuror. 

Mesaj către procurori: Vă mulțumesc pentru curajul vostru, pentru profesionalism, pentru rezistență și dârzenie în lupta cu infracționalitatea, că ați mers înainte indiferent cât de atacați am fost, cât de umiliți în fața societății, a familiilor noastre, târâți în noroi fără posibiltatea de a ne apărea, am putut doar să sesizăm CSM. 

- DNA a demonstrat că legea e egală pentru toți și nimeni nu e prea puternic pentru a se sustrage din fața legii. Procurorii independenți au făcut investigații față de persoane care păreau de neatins, indiferent de funcția lor, de statutul social și de averea pe care au deținut-o. Am contribuit la conștientizarea societății cu privire la gravitatea fenomenului corupției. Ceea ce am reușit să demonstrăm a fost să arătăm că instituțiile publice din România sunt eficiente, dar, mai ales, da, corupția poate fi înfrântă. 

- Nu, episodul de astăzi nu este o înfrângere, modul brutal în care se forțează modificarea legilor penale ne arată că vor protecție pentru trecut, prezent și viitor. 

- Această luptă este de apărare a societății față de infractori periculoși. 

- Da, sistemul judiciar trece printr-un moment dificil, toți știm căci am văzut cu toții ce mai rămâne din legile penale. 

- Am văzut forma adoptată în Parlament, am făcut și noi observații, și ÎCCJ, și CSM, și PÎCCJ. 

- Voința politică nu este pentru o justiție eficientă, ci pentru blocarea anchetelor și a justiției. 

- Noi, procurorii, nu putem duce o luptă politică, ne interzice legea. DNA este o instituție matură, își îndeplinește atribuțiile indiferent de provocări, nu abandonați, dragi colegi. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26