Lala (OK Medical): Cum aflăm câți anticorpi avem după vaccinare. Atenție: NU e o regulă generală!

Mihail Lala / Foto arhivă DC News
Mihail Lala / Foto arhivă DC News

Numărul cererilor pentru testele care depistează anticorpii din organism a crescut în ultima perioadă. Managerul OK Medical, Mihail Lala, a făcut câteva precizări despre rezultatele analizelor. 

Managerul OK Medical, Mihail Lala, a declarat la începutul intervenției sale de la Antena 3 că „trebuie să facem o distincție între anticorpii de tip IGG și proteina spike.”

Mihail Lala a explicat că, în funcție tipul de ser cu care s-au vaccinat pacienții, rezultatele sunt diferite.

„În general, pacienții care s-au vaccinat cu AstraZeneca prezintă anticorpi de tip IGG, iar cei care sau vaccinat cu Pfizer sau Moderna prezintă proteina spike.”, a spus el. 

Un procent de peste 90% dintre pacienții vaccinați au proteina spike sau anticorpi de tip IGG. „Din datele pe care noi le avem în acest moment, vaccinurile sunt eficiente.”, a arătat Mihail Lala. 

Întrebat dacă au mai mulți anticorpi cei care au trecut prin boală sau cei care s-au vaccinat, managerul OK Medical a declarat că „nu există o regulă generală. Dacă ar fi, ar fi la nivel de discuție internațională.”

Sunt pacienți care trec prin boală și care au anticorpi obținuți pe cale naturală, care durează șase, șapte, opt luni și sunt pacienți care trec prin boală, ies cu un număr foarte mic de anticorpi, care într-o lună dispar. La fel și la vaccin. Sunt pacienți care, după prima doză, au un răspuns imunitar maxim cu proteina spike, sunt alții care au un răspuns puțin tardiv. Nu e o regulă de vârstă sau patologie, nu e o regulă generală.”, a mai explicat Mihail Lala la Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel