'Labyrinthus' - Trofeul KINOdiseea; Directorul festivalului: Avem nevoie de cinematografe pentru filme de autor

'Labyrinthus' a primit duminică premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Cu ocazia galei de premiere, directorul evenimentului, Daniel Mitulescu, a subliniat necesitatea ca în Bucureşti să existe mai multe cinematografe dedicate producţiilor de autor.

'A fost foarte multă muncă în spatele acestei ediţii. Aceasta a fost cea mai complicată, cu foarte multe cinematografe, a trebuit să înlocuim unele cinematografe din cauze de securitate. (...) Am demarat o petiţie pentru ca în Bucureşti să fie mai multe cinematografe dedicate filmului de autor, filmului european, filmului românesc', a declarat Mitulescu, la finalul galei de premiere de la KINOdiseea, pe scena Cinematecii Eforie. Premiile au fost anunţate de către criticul Irina Margareta Nistor.

Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producţiei 'Păsări călătoare', iar o menţiune specială - peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului - 'Curcubeul'.

Acestea au fost distincţiile acordate de către juriul internaţional al festivalului, în timp ce Marele Juriu al Celor Mici, format din copii, a avut o opţiune diferită şi a premiat producţia 'Lăbuş'.

În cadrul galei de duminică au fost premiate şi scurtmetraje, în urma voturilor unor jurii formate din copii. Astfel, premiul pentru 'Cel mai bun scurtmetraj pentru copii cu vârste între 3 şi 6 ani' a revenit producţiei 'Llama Drama'.

Premiul pentru scurtmetraj pentru vârste între 6 şi 9 ani a fost acordat filmului 'Freeze', iar premiul pentru scurtmetraj pentru vârste între 9 şi 12 ani - filmului 'Leul şi şoricelul cel curajos'. Premiul pentru 'Cel mai bun scurtmetraj pentru vârste între 12 şi 15 ani' a fost acordat producţiei 'Nelly'.

Festivalul KINOdiseea a cuprins ateliere dedicate copiilor şi proiecţii realizate în premieră naţională ale filmelor 'Cântecul mării', de Tomm Moore, şi 'Micul Prinţ' de Mark Osborne. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel