Laboratorul din Wuhan suspectat că ar fi la originea coronavirusului neagă orice responsabilitate

Directorul laboratorului arătat cu degetul de media americane drept o posibilă sursă a noului coronavirus a dezminţit categoric sâmbătă orice responsabilitate, relatează AFP.

"Este imposibil ca acest virus să provină de la noi", a declarat într-un interviu pentru canalul de stat CGTN, Yuan Zhiming, directorul Institutului de virologie din Wuhan, oraş epicentru al pandemiei.

Potrivit majorităţii oamenilor de ştiinţă, noul coronavirus a fost probabil transmis la om de la un animal. O piaţă din oraşul Wuhan a fost incriminată, întrucât vindea animale sălbatice vii. Însă faptul că la câţiva kilometri distanţă se află acest institut de virologie alimentează de luni de zile ipoteze privind o scurgere din acest laborator sensibil, transmite Agerpres.

"Ştim cu claritate ce tip de cercetări sunt desfăşurate la institut şi cum sunt gestionate eşantioanele de virus", a adăugat directorul acestui institut care deţine un laborator P4, instituţie de înaltă securitate în care se află tulpinile unor virusuri dintre cele mai periculoase, precum Ebola.

Prin simpla localizare a institutului din Wuhan, "oamenii nu se pot împiedica să facă asociaţii", a mai spus el, acuzând media că "încearcă deliberat să-i înşele pe oameni" cu informaţii "în întregime bazate pe speculaţii", fără "probe".

Potrivit Washington Post, ambasada SUA la Beijing, după mai multe vizite la institut, a alertat în 2018 autorităţile americane privind măsurile de securitate aparent insuficiente în laboratorul care studia coronavirusuri provenite de la lilieci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel