Laborator Wuhan. Fauci vrea să vadă trei fişe medicale: S-au îmbolnăvit cu adevărat?!

Dr Anthony Fauci
Dr Anthony Fauci

Dr. Anthony Fauci solicită Chinei să facă publice dosarele medicale ale angajaţilor din laboratorul Wuhan.

Dr. Anthony Fauci solicită Chinei să pună la dispoziţie dosarele angajaţilor din laboratorul Wuhan. Expertul american în boli infecţioase crede că acestea ar putea oferi informaţii vitale despre Covid-19.

Dr. Anthony Fauci, cel mai mare expert american în boli infecţioase, a cerut Chinei să facă publice dosarele medicale ale unor angajaţi din cadrul laboratorului din Wuhan ale căror afecţiuni ar putea oferi indicii vitale despre COVID-19.

„Aş dori să văd fişele medicale ale celor trei persoane despre care se spune că s-au îmbolnăvit în 2019. S-au îmbolnăvit cu adevărat şi, dacă da, cu ce s-au îmbolnăvit?”, a transmis Anthony Fauci.

Originea virusului, contestată

Originea virusului este extrem de contestată, agenţiile de informaţii americane au realizat mai multe rapoarte prin care au încercat să arate că cercetătorii laboratorului de virologie din Wuhan erau grav bolnavi în 2019, cu o lună înainte de raportarea primelor cazuri COVID-19.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă şi oficialii chinezi au respins în mod constant ipoteza scurgerilor accidentale în laborator. Ei au afirmat în repetate rânduri că virusul ar fi putut circula în alte regiuni înainte ca acesta să lovească Wuhan şi ar fi putut chiar să intre în China prin transporturi de alimente congelate importate sau prin comerţul cu animale sălbatice.

România. Nou bilanț coronavirus

Până joi, în România, au fost confirmate 1.078.338 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.041.256 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până joi, 30.499 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 84 de decese (42 bărbați și 42 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bihor, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iași, Mehedinți, Prahova, Timiș, Ilfov și Municipiul București.

68 dintre aceste decese sunt anterioare și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate. Astfel, 4 decese s-au produs în luna octombrie 2020, 12 din noiembrie 2020, 12 din decembrie 2020, 9 din ianuarie 2021, 15 din februarie 2021, unul din martie 2021, 15 din aprilie 2021, în județele Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov și Municipiul București.

Dintre cele 84 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 la categoria 40-49 de ani, 9 la categoria 50-59 de ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

78 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 6 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.929. Dintre acestea, 365 sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel