Laboratoarele nu fac față TESTELOR COVID-19. Tătaru a găsit soluția

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Numărul mare de cereri pentru efectuarea testelor COVID-19 venite din partea celor care vor să plece în concediu în străinătate a generat întârzieri în comunicarea rezultatelor acestor teste, a declarat duminică, la Iaşi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, ca urmare a suprasolicitării activităţii celor 133 de laboratoare care efectuează teste COVID-19 la nivel naţional, zilnic "rămân în aşteptare" aproximativ 6.000-7.000 de teste.

Ministrul Sănătăţii este de părere că singura soluţie pentru suplimentarea capacităţii de testare o reprezintă funcţionarea laboratoarelor acreditate în trei schimburi.

"Noi în acest moment avem 133 de puncte de testare cu o medie de 19.000-20.000 de teste făcute, într-un ritm de două ture pe zi. În condiţiile în care aceste laboratoare vor avea şi capacitatea de trei ture pe zi, atunci putem să ne ducem spre 27.000-28.000 de teste pe zi şi pot fi compensate odată cu venirea cererilor de teste pentru cei care pleacă în concediu, la cerere. Au ajuns ca o mare parte din teste să rămână în aşteptare, cum sunt 6.000-7.000 de teste pe zi. Doar mărirea capacităţii acestor puncte pe care le avem acum, 133 de puncte, cu o tură suplimentară poate ajunge cu aceste teste la zero", a afirmat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Mediului, Costel Alexe, s-au aflat duminică la Iaşi pentru a vedea care este stadiul lucrărilor la noul spital modular construit la marginea municipiului Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel