La restaurant, cinema și teatru, doar cu aplicație. Ciprian Teleman: Este o idee foarte bună. Trăim în lumea digitală

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Certificatul verde digital ar putea fi utilizat nu numai în străinătate ci și în țară. 

Românii ar putea fi scanați la intrarea în restaurant. Accesul ar putea fi făcut doar pe baza aplicației care dovedește că am fost imunizați, relatează Antena 3. 

Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, a intervenit în direct la postul de televiziune unde a dat mai multe explicații. 

”Inițiativa acestui certificat verde care să faciliteze dreptul la circulație e de o lună de zile în discuție și, în esență, realizează acest instrument cu ajutorul căruia în orice punct al spațiului european pot fi verificate trei lucruri: dacă o persoană este vaccinată, dacă a trecut prin boală și s-a vindecat sau dacă are un rezultat negativ la un test relevant. O aplicație cu ajutorul căreia o persoană poate dovedi că a fost vaccinată, că a trecut prin boală și s-a vindecat sau că are un test negativ relevant este o idee foarte bună pentru că trăim într-o lume digitală. Există această discuție despre unde poate fi utilizat acest certificat verde. În principal el a fost gândit pentru a facilita dreptul la circulație. E o oportunitate pentru state să folosească certificatul și cu alt scop. În momentul acesta nu sunt decizii luate. Deciziile astea trebuie luate cu toți cei care au opinii relevante față de subiectul acesta. Nu e o decizie pe care o ia o singură persoană”, a declarat Ciprian Teleman, ministrul Cercetării. 

La nuntă cu aplicație

Întrebat cum vede varianta de a merge la nuntă cu certificatul digital, Ciprian Teleman a completat: 

”Detaliile despre cine verifică acele date, pentru că ați văzut că acest certificat are un QR Code cu ajutorul căruia poate fi verificată validitatea informațiilor, urmează a fi stabilite. Prin intermediul acelui cod poate fi accesată o bază de date pentru a se verifica validitatea. Poate fi făcut acest lucru de pe întreg spațiul european”, a mai declarat ministrul Ciprian Teleman. 

Relaxare restricții în România

Nunțile, botezurile și mesele festive organizate în aer liber nu vor mai fi restricționate de la 1 iunie dacă organizatorul garantează că toți cei prezenți sunt vaccinați, anunță președintele Klaus Iohannis.

„În interior vom avea câteva relaxări, care încep majoritatea din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, de de servire în restaurante și așa mai departe. Sunt multe măsuri, ele vor fi prelucrate de Comitetul Național și vor fi toate aduse la cunoștința publicului. Câteva detalii: avem nunți, botezuri, mese festive unde pot participa în exterior, deci în aer liber, începând cu 1 iunie maximum 70 persoane. Nunți, botezuri, mese festive, în interior, maxim 50 persoane de la 1 iunie”, transmite Klaus Iohannis.

CITEȘTE AICI: NUNȚI și BOTEZURI 2021. Klaus Iohannis: S-a mărit numărul de invitați!

15 mai, PRIMELE MĂSURI de relaxare. Iohannis: SE ELIMINĂ PORTUL MĂȘTII afară, cu unele excepții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel