La Liga. Ce se întâmplă cu Real Madrid și Barcelona dacă nu se reia campionatul

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

La Liga ar putea depăşi data de 30 iunie pentru încheierea sezonului, iar dacă acesta nu va fi reluat din cauza Covid-19, echipele clasate în acest moment pe primele patru locuri vor fi calificate în Liga Campionilor, a anunţat joi Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF), citată de AFP. 

'Autorizăm prelungirea excepţională a datelor limită pentru a încheia actualul sezon şi a-l începe pe cel următor, după 30 iunie', a indicat federaţia într-un comunicat, după o reuniune a comisiei responsabile cu campionatele profesioniste.

RFEF speră în continuare că sezonul 2019-2020 se va încheia, dar ia în calcul şi posibilitatea ca suspendarea acestuia să nu fie ridicată sau ca sezonul să nu se încheie în momentul în care UEFA va cere numele echipelor calificate în competiţiile europene. În acest caz, RFEF a stabilit că echipele vor fi stabilite 'în funcţie de clasamentul ultimei etape complete disputate (cu acelaşi număr de meciuri pentru cele 20 de echipe)'.

Cum va fi stabilit clasamentul. Ce locuri vor ocupa Real Madrid și Barcelona

Dacă La Liga nu se va relua, clasamentul său va fi stabilit deci în funcţie de etapa a 27-a, disputată pe 8 martie. Astfel, FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla FC şi Real Sociedad ar fi calificate în Liga Campionilor, iar Getafe şi Atletico Madrid în Europa League. A treia formaţie ce va merge în Europa League va depinde de finala Cupei Spaniei, Athletic Bilbao - Real Sociedad, amânată şi ea sine die din cauza pandemiei.

Dacă finala se va disputa, învingătoarea va evolua în Europa League, cu excepţia cazului în care face parte dintre echipele clasate în primele şase locuri şi deja calificate în Europa, situaţie în care ultima calificată va fi actuala ocupantă a poziţiei a 7-a în La Liga, Valencia.

Dacă finala nu se va juca, ultimul bilet pentru Europa League va reveni lui Athletic Bilbao ca finalistă a cupei naţionale, deoarece Real Sociedad ar fi deja calificată în cupele europene graţie poziţiei în clasament.

La Liga s-a arătat surprinsă că federaţia a alcătuit o listă a echipelor calificate în cupele europene, deşi nu a fost anunţată oprirea definitivă a campionatului. La Liga consideră că federaţia nu are competenţa necesară pentru a lua o asemenea decizie fără aprobarea organizatorului campionatului profesionist al Spaniei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel