La Galați se iese numai pe bază de declarație, iar la Brăila nu

Administrațiile celor două orașe vecine au interpretat diferit ultimele normtive ale Guvernului legate de părăsirea localității.

Miezul problemei se pare că este termenul „zonă metropolitană”, care într-un act legislativ din 2001 este definit ca o zonă urbană continuă, pe o rază de 30 de km, cuprinsă în zona de navetism, cu un centru polarizator - un oraș. Prefectura Galați a răspuns întrebării unui cetățean legat de necesitatea declarației pe propria răspundere la ieșirea din oraș într-o localitate aflată la 6 km distanță. Reprezentanții Instituției au răspuns pe o rețea de socializare, precizând că este nevoie de o declarație, întrucât Galațiul nu este considerat zonă metropolitană.

Galați nu este zonă metropolitană

La Brăila situația este diferită, prefectul județului precizând pentru Mediafax că „un locuitor din Brăila poate merge pe o rază de 30 de km fără declarație pe propria răspundere”. Nici Brăila nu este cuprinsă în lista zonelor metropolitane, dar autoritățile au preferat să le acorde libertatea de a merge pe o rază extinsă localnicilor.

În România sunt 22 de zone metropolitane, iar județul Ilfov este considerat pe întreg cuprinsul său zonă metropolitană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel