Kovesi, singură în cursa pentru Parchetul European. Bohnert, scos din joc

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Laura Codruţa Kovesi rămâne singură în cursa pentru şefia Parchetului European, conform surselor RFI. Asta pentru că Francois Bohnert, contracandidatul lui Kovesi la această funcţie, va fi instalat la şefia Direcţiei Anticorupţie din Franţa. 

Jean-François Bohnert este practic retras din cursă de Franța. Emmanuel Macron l-a favorizat pentru șefia Parchetului Național Financiar, lăsând teoretic calea liberă pentru Laura Codruța Kövesi. 

Bohnert si Kövesi erau cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, cei doi având fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European si Consiliu). Negocierile din primăvară nu au putut produce un acord, cele două instituții au convenit să se reunească din nou în toamna acestui an.

Acum, teoretic, problema se simplifică pentru Kövesi (favorizată de Parlament) întrucât rămâne singură în cursă, mai scrie RFI. 

Procedura de selecţie, contestată 

Europarlamentarul Maria Grapini a anunţat, la Antena 3, că va depune o contestaţie privind procedura de alegere a celor trei candidaţi iniţiali pentru acest post. 

"Candidaturile sunt pe persoană fizică. Vreau să reamintesc că domnul Bohnert are foarte multă experienţă, era foarte bun pentru asta. E pentru prima dată când se alege o conducere a acestei instituţii şi cred că în consiliu se va face o nouă discuţie, dezbatere şi ar fi firesc să se reia procedura, pentru că avem un nou parlament. Oricum, noi am depus o contestaţie în comisia LIBE pentru că nu ni s-a spus cum au fost selectaţi cei trei candidaţi", a declarat Maria Grapini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel