Kovesi, revocare. Chirieac: Iohannis urmează să facă anunțul

iohannis kovesi
iohannis kovesi

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat informația potrivit căreia un înalt oficial german va veni în România în acest weekend, urmând a avea o întâlnire confidențială cu președintele Klaus Iohannis. 

Așa cum a anunțat DC NEWS, în exclusivitate, discuțiile privesc soluționarea crizei constituționale, după decizia CCR de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

„Noi am fost surprinși ieri la DC NEWS de informațiile pe care le-am opținut. Pe de o parte, SUA doresc ca România să respecte decizia CCR. Am aflat că în weekend un subsecretar de la cancelaria doamnei Merkel va veni la o întâlnire cu domnul Iohannis, fiindcă și Germania ar dori respectarea deciziilor Curții Constituționale.

Suntem la fel de surprinși. În 24-25 iunie, președintele ar urma să anunțe revocarea doamnei Kovesi. Practic, să dea curs deciziei onorabilei Curți Constituționale. Sunt informații obținute aseară din surse diplomatice, de la București, surse foarte credibile. Undeva spre sfârșitul lunii iunie.

Am opinat că există și posibilitatea unei demisii. Am înțeles că demisia nu ar fi o soluție viabilă. Practic, președintele Iohannis tot ar fi evitat punerea în aplicare a deciziei CCR care a cerut în mod expres emiterea decretului de revocare”, a precizat Bogdan Chirieac, la România TV.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Revocarea Laurei Codruța Kovesi. Oficial german, vizită la București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel