EXCLUSIV  Kovesi, miză cereri recuzare. Mutare strategică pe termen lung

Kovesi
Kovesi

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a anunţat că a depus la Parchetul General două cereri de recuzare - una pe numele procurorului de caz Adina Florea şi cealaltă referitoare la şeful Secţiei de investigare a magistraţilor. 

Procurorul de caz este Adina Florea, cea care a fost propusă de ministrul Justiţiei la şefia DNA. De asemenea, procurorul-şef la Secţiei de anchetă, recuzat la rândul lui de Kovesi, este Gheorghe Stan, fostul adjunct al Inspecţiei Judiciare.

Recuzarea lui Stan este tocmai ca Augustin Lazăr să judece recuzarea pentru Adina Florea și să o admită. Dar dacă o admite, dosarul trece la alt procuror tot din cadrul secției noi sși dosarul continuă.

Vorbim despre o mutare strategică pe termen lung

Miza recuzării fostul adjunct al Inspecţiei Judiciare este următoarea: indiferent ce procuror îi face dosarul, dacă se admite acum recuzarea lui Stan, nu mai poate confirma el rechizitoriul atunci când va fi gata și atunci confirmarea trebuie să o facă procurorul general, care speră Kovesi să îi infirme trimiterea în judecată.

Mingea este în curtea lui Augustin Lazăr acum. Dacă admite recuzarea lui Stan, orice act de urmărire penală va fi contestat de Kovesi direct la Lazăr, iar acesta din urmă îi va putea da fostei șefe DNA câștig de cauză.

Orice act de urmărire penală contestat de Kovesi va ajunge la Lazăr. Acest lucru va fi posibil dacă se admite cererea de recuzare a lui Stan.

Laura Codruţa Kovesi s-a prezentat vineri la Parchetul General, unde a fost audiată de procurorii Secţiei de investigare a magistraţilor, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel