Kovesi, procuror european. Herjeu: Ce nu ne-a explicat nimeni

Mihai Ciobanu / 05 apr 2019 / 23:06 Salveaza PDF Comentarii
Radu Herjeu
Descriere foto: Radu Herjeu

Radu Herjeu analizează presiunile care se fac la nivel european pentru ca Laura Codruţa Kovesi să scape de dosarul în care este cercetată în România şi care i-ar putea pune în pericol candidatura pentru postul de procuror-şef european. 

"Pentru că i-a repetat propaganda de dimineața până seara, tot norodul știe acum de ce e disperată ciuma roșie să dea ordonanțele alea și, în plus, să se descotorosească de Kovesi și Lazăr, ultimele bastioane împotriva... știți voi. Evident, ca să-l scape pe Dragnea de pușcărie. Și e normală disperarea, cine naiba vrea să meargă la închisoare?", scrie Radu Herjeu.

 

"E o miză uriașă în joc"

 

"Ce nu ne-a explicat nimeni, deci norodul n-a priceput încă, e de ce sunt unii de prin Europa atât de disperați s-o salveze pe Koveși de investigarea activității sale? De ce s-au angrenat atâtea forțe la nivel continental ca s-o extragă din mijlocul esticilor sălbatici, încalcând fără precedent toate cutumele conviețuirii în Uniune și riscând să-și antagonizeze complet nu doar majoritatea românilor, dar și alte națiuni care înțeleg acum că le-ar putea veni rândul? Și care, drept răsplată, le-ar putea trimite în PE niște naționaliști extremiști care să facă bucăți Uniunea în câțiva ani. Înțeleg că e o miză uriașă în joc, dar nu reușesc să-mi dau seama care e, de merită riscurile astea. Dincolo de speculații", afirmă Radu Herjeu. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25