EXCLUSIV  Kovesi - procuror-şef european, ce va face USR-PLUS. Barna: Sunt interese divergente

Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES

Dan Barna, liderul USR, a explicat ce vor face europarlamentarii aleşi pe lista alianţei USR-PLUS în Parlamentul European şi care este grupul politic căruia i se vor alătura. 

În cadrul interviului, Dan Barna a explicat şi ce se va întâmpla în cadrul grupului în care va intra USR-PLUS atunci când opiniile şi interesele din cadrul grupului vor fi divergente, aşa cum se întâmplă în cazul alegerii procurorului-şef european, unde candidează şi Laura Codruţa Kovesi, însă negocierile pentru desemnarea procurorului-şef nu s-au finalizat. 

"În Parlamentul European se va crea o nouă grupare pro-europeană alcătuită din bucăţi din ALDE, din En Marche, din forţele pro-europene modernizatoare şi care cred în consistenţa proiectului european. Vom fi de la bun început la masa negocierilor pentru că e important să fii de la bun început acolo. Imediat, pe 28, colegii mei vor merge la Bruxelles pentru negocieri", a declarat Dan Barna.

Cât priveşte alegerea procurorului-şef european, acolo unde Franţa îl susţine pe Jean-Francois Bohnert iar USR-PLUS pe Laura Codruţa Kovesi, Dan Barna a declarat: "Despre asta e vorba într-o negociere. Foarte clar că sunt interese divergente".

Află ce va face USR-PLUS în Parlamentul European, în interviu: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel