Kim Jong Un, în "mare pericol"? Trump iese la ATAC!

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că informaţiile privind o posibilă degradare a stării de sănătate a liderului nord-coreean Kim Jong Un sunt 'eronate', potrivit AFP.

'Cred că aceste informaţii sunt eronate', a declarat el în conferinţa de presă zilnică privind criza coronavirusului.

'Cred că e vorba de o informaţie falsă a CNN', a adăugat el. Postul de televiziune american a relatat în această săptămână, citând un oficial american, că Washingtonul 'a analizat informaţii' conform cărora Kim Jong Un 'este în mare pericol după o operaţie chirurgicală'.

Întrebările despre starea lui Kim Jong Un au fost alimentate de absenţa sa din fotografiile oficiale de la celebrarea la 15 aprilie a 108 ani de la naşterea bunicului său, fondatorul regimului Kim Ir-sen.

Daily NK, un site gestionat în principal de nord-coreeni care au fugit din ţară, a informat că liderul de la Phenian a fost operat în aprilie pentru probleme cardiovasculare şi că se află în convalescenţă.

Autorităţile sud-coreene au minimalizat totuşi aceste informaţii. Un înalt responsabil sud-coreean a afirmat pentru agenţia de presă Yonhap, sub protecţia anonimatului, că 'nu este adevărat' că Kim Jong Un ar fi grav bolnav, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel