EXCLUSIV  Jurnalista Tessa Dunlop, infectată cu COVID-19. Informații de groază din Marea Britanie: HAOS în pandemia de COVID-19

Tessa Dunlop, jurnalist BBC
Tessa Dunlop, jurnalist BBC

Jurnalista britanică Tessa Dunlop a povestit, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, cum a trăit ultimele două săptămâni, de când a fost infectată cu COVID-19. Aceasta a vorbit despre simptomele avute, dar şi despre problemele pe care autorităţile sanitare le au în Marea Britanie. 

"Acum două zile mi-a trecut febra. Dar am avut febră două săptămâni, şi eu, şi fetiţa mea, şi soţul meu. Nu am mai ieşit din casă de atunci. Oricum, nici acum nu pot mirosi nimic, încă am simptome, dar mă simt mai bine. Suntem tineri, sănătoşi, o să treacă. Problema este că durează şi acum nu ştiu dacă pot ieşi afară, pentru că nu vreau să infectez pe cineva. Dacă nu am miros, înseamnă că am simptome. Dacă ies afară infectez pe cineva? 

După 10 zile cu febră, am sunat la linia pentru sfaturi, 111. Eu ştiu că ei sunt ocupaţi cu cazuri grave, dar i-am sunat şi le-am spus simptomele mele. Ei mi-au spus să nu mai ieşim din casă. 

Sfatul de la sistemul nostru sanitar este să rămânem în casă, cu lichide multe şi paracetamol. Am rămas acasă, am plătit pe cineva să ne facă cumpărăturile. Am luat toată familia paracetamol zilnic, unele zile au fost mai grele, altele mai uşoare. Am tuşit atât de tare în perioada asta că mă dureau muşchii, mă dureau plămânii. Cu toate astea, nu mi-a fost frică în niciun moment pentru viaţa mea. Aşa sunt simptomele pentru cei mai mulţi. Asta chiar dacă la ştiri auzim doar despre cei în stare foarte gravă. Dar asta este pentru ca lumea să se sperie şi să rămână în casă. Pentru că pericolul este ca atunci când eşti infectat să umbli pe afară şi să îi infectezi pe alţii.", a declarat Tessa Dunlop pentru DC NEWS. 

Doar bolnavii în stare gravă sunt testaţi

"La noi sunt şi lucrători în sănătate care nu pot merge la serviciu tocmai din cauza asta, că trebuie să stea în carantină acasă. Aşa e aici, în Marea Britanie. Este un scandal, de fapt, aici, pentru că Guvernul a promis foarte multe teste, care de fapt nu sunt. Testul care se face este cel care indică dacă ai COVID şi cu care sunt testaţi doar cei care ajung la spital în stare gravă. Dar ei au spus că scopul lor este să ajungă la 100.000 pe zi. Mai e un test care arată dacă ai avut COVID-19, dar nu e sută la sută corect. Din păcate, nu sunt teste pentru toată lumea. Eu ştiu de unde am luat virusul. Traducătoarea mea a fost cu socrul ei la spital, în stare gravă.

De altfel, autorităţile au recunoscut că nu au nicio idee câte cazuri sunt în ţară. Azi se va discuta dacă se prelungeşte starea de urgenţă.", a mai declarat jurnalista. 

Tessa Dunlop este absolvent de Oxford, istoric, prezentator de documentare la BBC si jurnalist. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel