EXCLUSIV  Jurnal din Lombardia: ÎNCHISĂ de CORONAVIRUS. Mărturiile unei românce din ZONA ROȘIE

Italia a luat măsuri drastice pentru a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. Din mijlocul ”zonei roșii”, închise de autorități, Adela Mohanu, o jurnalistă de origine română, povestește pas cu pas ce se întâmplă. 

Adela Mohanu, jurnalistă de origine română, stabilită în Italia în regiunea Lombardia, povestește pentru DC News situația critică din ”zona ROȘIE” a Italiei. 

”Decretul guvernamental care închide Lombardia și câteva zone alăturate este la semnat pe masa Guvernului italian. În principiu, se va putea intra sau ieși din aceste zone doar pentru motive "grave și care nu suportă amânare". O situație cu care Italia modernă - și nici Europa modernă - nu s-a mai confruntat. Din mijlocul zonei închise, raportez:

Pacienții infectați nu mai pot fi bine îngrijiți

- Situația sistemului sanitar este cea mai gravă. Într-o scrisoare trimisă ieri autorităților lombarde, Comitetul de coordonare a structurilor de Terapie Intensivă din Lombardia trage un semnal de alarmă cutremurător: pacienții în stare gravă (cu coronavirus sau alte afecțiuni) nu mai pot fi bine îngrijiți, din cauza lipsei paturilor, a medicilor și asistentelor. Epidemia Covid a cauzat un număr de bolnavi care au nevoie de asistență respiratorie peste capacitatea actuală. Practic, sunt mai mulți bolnavi care necesită aparate respiratorii decât numărul de aparate disponibile.

- Asistența medicală primară a fost restrânsă drastic. Toți medicii disponibili au fost chemați în structurile care se ocupă de coronavirus. Nu se mai fac campaniile de vaccinare obligatorii, în dispensare activitatea este limitată la urgențe.

- Criza de cadre medicale este accentuată și de faptul că peste 150 de medici se află în carantină, suspecți de infecție cu coronavirus.

Criză de măști chirurgicale 


- Timp de 2 săptămâni a existat o criză acută de măști chirurgicale. Au fost epuizate cele din farmacii, dar și cele din spitale. Guvernul italian a comandat un lot din Africa de Sud, care va fi distribuit cu precădere în Lombardia. Noi am găsit astăzi o farmacie de unde am putut cumpăra doar două măști (noi om fi obișnuiți cu cartelele de pâine, dar pentru italieni situația e suprarealistă).

- Farmaciile primesc înăuntru doar două persoane deodată. Li se recomandă celor care se așează la coadă afară să păstreze distanța de siguranță de cel puțin un metru.

Măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii virusului

- Școlile intră în a treia săptămână în care sunt închise. Unele și-au făcut sisteme de predare online, dar nu există o normă generală.

- Meciurile din Serie A au fost parțial amânate, restul se joacă cu porțile închise. Se discută despre ipoteza închiderii totale a campionatului.

- Toate activitățile sportive sunt suspendate, inclusiv cele din Turul Ciclist (inclusiv concursurile la nivel de amatori).

- Se închid toate muzeele, sălile de sport și pârtiile din zonă.

Ceremonii suspendate


- Sunt suspendate toate ceremoniile civile și religioase, inclusiv nunți și înmormântări (funeraliile au loc, dar nu în biserici și participă doar preotul și familia apropiată).

- Magazinele alimentare sunt deschise și aprovizionate, nu există deocamdată crize de mărfuri.

Am notat cele de mai sus pentru cei de acasă, care încă mai cred că toată treaba asta e o glumă. În Italia sunt 7375 de cazuri și 366 de morți. Cifrele de azi. Regula de trei simplă. Rata mortalității, la zi, se apropie de 5%”, susține Adela Mohanu aflată în regiunea Lombardia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel