Județul Ilfov ar putea intra în CARANTINĂ. Incidența a depășit 15 cazuri la o mie de persoane - Surse Realitatea Plus

Județul Ilfov ar putea intra în CARANTINĂ. Incidența a depășit 15 cazuri la o mie de persoane - Surse Realitatea Plus / Foto: Pixabay
Județul Ilfov ar putea intra în CARANTINĂ. Incidența a depășit 15 cazuri la o mie de persoane - Surse Realitatea Plus / Foto: Pixabay

Județul Ilfov ar putea intra în carantină, potrivit surselor Realitatea Plus. 

Județul Ilfov ar putea intra în carantină, potrivit surselor Realitatea PLUS. Autoritățile locale au discuții pe acestă temă. Măsura ar putea fi luată în contextul în care 33 din cele 40 de localități au incidența peste 10 la mia de locuitori, iar celelalte șapte se apropie de această valoare. 

Autoritățile din Ilfov discută, miercuri dimineața, într-o ședință eventuale măsuri după ce rata de incidență a ajuns ieri în județ la 15 cazuri la mia de locuitori. Direcția de Sănătate Publică ar fi solicitat inclusiv carantinarea întregului județ, însă prefectul Daniel Zamfir (PNL) s-ar opune pe motiv că numeroși locuitori din Ilfov lucrează în București și este dificil de pus în practică o astfel de măsură extremă. Potrivit Antena 3, CJSU Ilfov ar fi recomandat tuturor şcolilor să intre treacă la învățământul online.

ALERTĂ în România. Nu mai sunt paturi la ATI COVID-19

România a rămas fără paturi libere la ATI COVID-19, au informat ieri autorităţile din sănătate. 

"În data de 12 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1561 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 145  paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1.667 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi libere  ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare", au transmis autorităţile (CNCCI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel